sjokolade-rullekake
Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokoladerullekake med sjokoladefyll og bringebærsyltetøy

0 Flares 0 Flares ×

En rullekake gjør alltid suksess. Enkel og rask å lage og ikke minst er den kjempegod.
Denne rullekaken er fylt med ferdig kjøpt sjokoladefyll og bringebærsyltetøy. Men lag gjerne sjokoladekremen din selv og bruk gjerne hjemmelaget syltetøy. Du må også gjerne bytte ut det vanlige hvetemelet med potetmel eller glutenfritt mel.  Kaken blir akkurat like god og passer godt for dem med glutenintoleranse.

8–10 stk.
4 egg 
2 dl sukker 
2 dl hvetemel ev. glutenfritt mel eller potetmel
4 ss kakao 
2 ts bakepulver
Fyll:
1 pk. ferdig sjokoladefyll, Idun
3 dl bringebærsyltetøy
Pynt:
2 ss melis
6 friske bringebær
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland forsiktig inn mel, kakao og bakepulver.
Hell røren i en liten langpanne, 30×40 cm, kledd med bakepapir og stek den i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 8–10 minutter.
Hvelv kaken på bakepapir drysset med litt sukker, ta bort papiret som var i formen.
Legg langpannen over slik at varmen slår tilbake i kaken. Da holder den seg myk.
Smør et lag med sjokoladefyll utover og bre bringebærsyltetøyet over.
Rull sammen fra langsiden.
Legg kaken med skjøten ned på et fat og strø over et lag med melis.
Pynt med friske bringebær og sitronmelisse på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×