Epleostekake med karamellsaus og karamelliserte epler
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker Kremkaker Oppskrifter

Epleostekake med karamellsaus og karamelliserte epler

0 Flares 0 Flares ×

Å tilsette eplemos i fyllet gjør denne ostekaken spesiell god. Og lager du karamell og karamelliserte epler til ha på toppen, blir dette en kake gjestene dine sent vil glemme. Tips! Ønsker du salt karamell på toppen, kan du tilsette 1 ts salt i karamellsausen.

12 stk.

100 g smør
300 g søt havrekjeks
Fyll:
8 pl. gelatin
¼ dl vann
3 dl kremfløte
1 dl melis
300 g kremost, naturell
2 dl rømme
2 dl eplemos
Karamellsaus:
½ dl vann
2 dl sukker
1½ dl kremfløte
75 g smør
Karamelliserte eplebiter:
2 epler
1 ss smør
4 ss sukker
3 ss vann

Smelt smør i en kjele. Knus kjeksen i en food prosessor og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form, ca. 24 cm med bakepapir i bunnen og stek den på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i iskaldt vann, ca. 5 minutter.
Visp fløten til krem sammen med melis. Bland inn kremost og rømme og rør til en glatt krem.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Avkjøl gelatinen før du rører den inn i kremen. Tilsett eplemos og bland det inn. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 5 timer, gjerne natten over.

Karamellsaus: Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gylden farge. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tilsett fløte, rør godt og kok opp og la karamellen småkoke noen minutter til den blir en tykk saus. Hell karamellen over i en mugge og avkjøl.

Karamelliserte epler:Stikk ut kjernehuset av eplene, skjær det ene eplet i tynne skiver og det andre i biter. Smelt smør i en stekepanne og tilsett sukker og vann. La det smelte og bli gyllent. Legg så i epleskiver og biter og stek dem møre i karamellen, ca. 5 minutter.

Ta kaken ut av formen like før servering. Sett den på et fat og legg på en god skje med karamelliserte eplebiter og saus på midten. Legg et lag med tykk karamellsaus rundt kanten, slik at karamellen renner ned langs siden. Pynt med epleskiver og sitronmelisse.
Server gjerne kaken med mer karamellsaus og resten av eplebitene om du ønsker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *