Karamellkake med marengstopping
Alle innlegg Desserter Formkaker Kremkaker Oppskrifter

Karamellkake med marengstopp

0 Flares 0 Flares ×

Elsker du karamell og i tillegg glad i marengstopping? Da er dette mest sannsynlig kaken for deg. Kaken er designet av meg, og ikke minst testet ut på familie og venner. Den falt helt klart i smak hos dem som fikk den servert! Tips! Karamellsaus kan også lages av sukker, fløte og smør om du heller vil det! Denne kaken tar fort litt tid å lage, men er verdt å bruke tid på!

15 stk.

Salt karamell:
1 boks søt kondensert melk
2 ts flaksalt (maldonsalt)
Deig:
500 g smør
500 g sukker
2 ss vaniljesukker
6 egg
650 g mel
3 ts bakepulver
5 dl melk
Marengs:
4 eggehviter
1 klype salt
1 ts sitronsaft
2 ts eddik, 7 %
2½ dl sukker
Pynt:
15 bringebær
15 mynteblader

Enkel karamell:Legg boksen med kondensert melk i en kjele og fyll på vann slik at vannet dekker hele boksen. Legg på lokket. La boksen småkoke i ca. 3 timer. Pass på at vannet dekker boksen under hele koketiden. Ta den opp, fjern lokket og hell karamellen over i en liten bolle. Smak karamellen til med litt flaksalt om du ønsker salt karamell.

Bunn: Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.
Tilsett eggene ett og ett vekselvis med siktet mel og bakepulver. Tilsett melken og rør den inn.
Vend karamellsausen inn i deigen og hell alt over i en liten langpanne (30 x 40cm).

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 40–45 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig stekt, det skal ikke henge igjen deig på nålen. Men den skal heller ikke være tørrstekt.

Marengs: Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs. Bre marengsen utover kaken. Bruk gjerne en gassbrenner og brenn toppen lett. Har du ikke gassbrenner, sett kaken under grillen et par minutter til den blir jevnt og pent marmorert. Skjær kaken i biter og pynt med bringebær og mynteblader om du ønsker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *