lang-panne-kake-sjokolade
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Barnas sjokoladekakefavoritt

0 Flares 0 Flares ×

Sjokoladekake er alltid en sikker vinner på kakebordet og i hvert fall i barnebursdager. I tillegg er denne sjokoladekaken rask å lage og holder til mange, både store og små.
Ønsker du glasur på toppen, er det å blande sammen glasuren og bre den over. Jeg har farget sukkerpasta, du kan lage den enkelt selv om du ønsker det og farget den med lilla konditorfarge. Deretter stanset ut vakre sommerfugler og pyntet kaken på toppen med disse.

20–24 stk.
350 g sukker
6 egg 
225 g smør 
2 dl melk 
250 g hvetemel 
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

3 ss kakao 
Fyll:
200 g smør 
2 ss melk
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
ca. 1 pk. melis
Pynt:
1 pk sukkerpasta
lilla konditorfarge
1 liten utstikker sommerfugl
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smør i en kjele. Ha smøret i melken for å avkjøle smøret.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Det tørre skal bare løftes inn i røra.
Hell røren over i en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles i formen. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Den må være stekt, men den skal ikke være tørrstekt. Er den ferdig skal det ikke henge igjen kakerøre på pinnen.
Bland sammen romtemperert smør, melk, kakao vaniljesukker og melis. Ønsker du ikke å ha så tykt sjokoladefyll på toppen, kan du halvere mengden på fyllet.
Bre kremen over kaken og pynt med ønsket kakepynt. Her har jeg farget sukkerpasta og stanset ut vakre sommerfugler som jeg har pyntet toppen med.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×