jordbærbløtkake
Alle innlegg Baketips -sukkerbrød Kremkaker Oppskrifter

Baketips – Grunnoppskrifter på sukkerbrød i ulike strørrelser

0 Flares 0 Flares ×

I morgen er det morsdag, og du har lyst til å bake en god og saftig bløtkake. Så du finner en oppskrift du synes ser god ut, men finner fort ut av den enten er for stor for formen du har eller litt for liten.  Skitt da blir det jo ingen kake tenker du? Men det finnes råd.
Jeg har derfor laget en oversikt over hvor mamge egg, hvor mye sukker, hvetemel og bakepulver du skal bruke til i de forskjellige formstørrelsene. Så nå har du egentlig ikke noen unnskyldning for å ikke bake en kake til mor eller til deg selv. Så sett i gang og kos deg med bløtkake i morgen.   

Grunnoppskrift på sukkerbrød

                        20 cm  22 cm  24 cm  26 cm  28 cm

Egg                  3          4          5          6          7

Sukker             120 g   160 g   200 g   240 g   280 g

Hvetemel        120 g   160 g   200 g   240 g   280 g

Bakepulver     ½ ts     1 ts      1          1 ½ ts  2 ts

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.

Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.

Ha bakepapir i bunnen av en springform. Smør formen med smør. Strø gjerne hvetemel eller semulegryn slik at formen dekkes av melet. Hell ut det som ikke fester seg.

Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.

Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.

La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet. 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.

Glutenfritt alternativ bytt ut hvetemel med potetmel og glutenfritt mel.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×