pinklady - blotkake
Alle innlegg

Bløtkake med bringebærmousse

0 Flares 0 Flares ×

Denne utrolige deilige bløtkaken inneholder bringebærmousse, friske bær og krem. Hvis jeg skulle få velge hvem kake jeg ville ha blitt servert i morgen, må det være denne. For denne kaken er søt og syrlig på samme tid.

1 sukkerbrød, 24 cm i diameter.

5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Dynking:
1/2 dl juice eller melk
Bringebærmousse:
450 g bringebær
1 – 1 1/2 dl sukker
2 ss sitronsaft
1 pk bringebærgele
200 g kremost
3 dl kremfløte
40 g frysetørrede bringebær
Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts melis
1 ts rød konditorfarge
3 bringebær
20 g frysetørrede bringebær

Sukkerbrød:
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
Ha bakepapir i bunnen av en springform. Smør formen med smør. Strø gjerne hvetemel eller semulegryn slik at formen dekkes av melet. Hell ut det som ikke fester seg.
Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Bringebærmousse:
Varm bringebærene sammen med sukker og sitronsaft i en kjele. Mos dem godt til bringebærpurè, sil bladingen og sil vekk stenene.
Sett bringebærpureen tilbake på varmen og tilsett geleen og rør den ut i bringebærene.
Avkjøl.
Pisk kremost- og bringebærmassen sammen med en kjøkkenmaskin. Pisk kremen stiv og vend den inn i kremost og bringbærmassen. Sett den kjølig noen minutter.
Montering:
Del sukkerbrødet i to og legg bunnen på ett fat.
Dynk med melk eller juice.
Fyll bunnen med bringebæremousse og strø ett lag med frysetørrede bringebær over.
Pisk kremfløte med sukker og tilsett rød konditorfarge.
Legg på toppen og dynk med væske.
Bre ett tynt lag med krem på toppen og rundt kantene.
Ha resten av kremen i en sprøytepose og lag fine roser rundt kanten på toppen.
Strø ett tynt lag med bringebær og pynt med noen friske bær.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×