rommeis med marinerte nulter
Alle innlegg Desserter Oppskrifter

Julemarinerte multer med multesorbet og rømmeis.

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en av de beste dessertene jeg noen sinne har laget. Den er så utrolig norsk og gir meg gode minner fra min egen barndom. Om du ikke ønsker å benytte krydderne i multene kan de utelates, men jeg syne de setter en god og litt annerledes smak på multene. Den tar litt tid å lage, men er verdt hvert minutt den tar å lage.

6 porsjoner

3 dl seterrømme
3 dl lettrømme
3 dl kremfløte
2 dl sukker
2 ss sitronsaft

Multesorbet:
450 g multer
140 g glukose
125 g sukker
1 dl vann

Julemarinerte multer:
200 g multer
2 dl sukker
1 dl vann
1 kanelstang
1 stjerneanis
3 nellikspiker
1 vaniljestang

Karamellmandelknekk:
50 g smør
50 g melis
3 ss hvetemel
2 ss flytende glukose ev. honning
50 g mandelspon

Rømmeis:
Lag iskrem ved å ha rømme, kremfløte, sukker og sitronsaft i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og visp til en kremete, jevn masse. Avkjøl i kjøleskap ca. 1 time. Kjør blandingen i en iskremmaskin til iskrem og sett i fryseren. Har du ikke iskremmaskin setter du blandingen rett i fryseren, ta den ut en gang i timen de første 4 timene, og rører rundt for å unngå iskrystaller i iskremen.

Multesorbet:
Ha multer, glukose, sukker og vann i en kjele og la det koke 3-4 minutter. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, sil massen gjennom en sikt. Avkjøl.
Hell blandingen i en ismaskin og la den bli til sorbet. Har du ikke ismaskin, ha den over i en bolle og sett den i fryseren. Pass på å røre minst en gang i timen de første 4 timene.

Julemarinerte multer:
Ha sukker, vann, kanelstang, stjerneanis, nellikspiker og vaniljestang i en kjele. La det koke inn til en tykk saus.
Hell det over multene og sett dem kjølig noen timer. Ønsker du mindre kryddersmak, ta dem ut av sausen mens sausen er varm og før de helles over multene.

Karamellmandelknekk:
Rør romtemperert smør sammen med melis, hvetemel og glukose til en deig. Trill kuler og legg dem på bakepapir på en stekeplate. Strø over mandelspon.
Stek dem gylne i ovnen på 160 grader i 3 – 5 minutter. Avkjøl på rist.

Legg en iskule med både rømmeis og multesorbet på en tallerken. Hell litt julemarinerte multer over isen og pynt med karamellmandelknekk og gjerne krydderne på toppen sammen med en sitronmelisse om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×