multer-pannacotta
Alle innlegg

Hvit sjokolade panna cotta med multesaus

0 Flares 0 Flares ×

«Kjærlighetsdessert med multesaus, bedre enn dette kan det knapt bli»

multer-pannacotta
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 4 porsjoner

6 pl. gelatin
1 vaniljestang
6 dl kremfløte
1 dl H-melk
50 g hvit sjokolade
50 g sukker

Multesaus:
Ca. 4 dl multer
5 dl vann
1 dl hvitvin
Ca. 150 g sukker
1/2 vaniljestang
1/4 kanelstang

Pynt:
16 friske multer
sitronmelisse

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter før bruk.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut førene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele med fløte, H-melk og sukker. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og la sjokoladen smelte i, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller rødvinsglass.

Kok opp sukker og vann.
Tilsett limesaft og avkjøl. Lime hindrer at sukkeret krystalliserer seg og setter i tillegg en frisk smak på multene.
Kjør multen og sukkerlake i foodprosessor. Ta gjerne av noen til pynt på toppen. Siles og hell over multesausen på toppen av panna cottaen. 

Legg gjerne noen multer på toppen og pynt med sitronmelisse.

Server.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×