Oppvaskmaskin-rengjoring
Alle innlegg Rengjøring sluk Vaskemetoder Vaskemidler

Hjelp, hvordan blir jeg kvitt den fryktelige lukten fra oppvaskmaskinen?

0 Flares 0 Flares ×

Du kommer inn på kjøkkenet, og du kjenner helt klart en uønsket lukt i rommet. Det eneste du tenker på er at det må være en lukt som stammer fra kjøleskapet, eller fra illeluktende søppel. Men når du åpner kjøleskapet og søppelkassen er alt som normalt. Du fortsetter letingen og når du kommer på å åpne oppvaskmaskinen kan du ikke si det samme. For her er lukten virkelig intens og ekkel. Det beste da er å følge rådene jeg gir deg her og gå i gang å rense maskinen. Her kan du benytte både husholdningseddik som du kanskje har i skapet eller ett spesialmiddel om du heller ønsker det. Men er ønsket å ikke få samme type lukt igjen, følg da disse rådene her. 

  • La aldri oppvasken bli stående med uvasket servise, kopper eller bestikk i flere dager.
  • Er du alene eller dere bare er to i husholdningen, er det lurt å skylle av restene og sette det inn i maskinen.
  • Men vasker du maskinen en eller flere ganger om dagen er det ikke nødvendig å skylle av serviset. Men å fjerne matrester på tallerkenen er viktig. Skyller du for grundig, så lurer du på en måte maskinen til å tro at oppvasken nesten er ren. Og du kan også få ett dårligere vaskeresultat.
  • Vask alltid maskinen med anbefalt dose oppvaskmiddel.  Og bruk gjerne pulver. Pulveret fordeler  og løser seg bedre opp i maskinen enn tabletter og du er sikret et bedre vaskeresultat.
  • Vask gummilister og filtre jevnlig med klut og oppvaskmiddel.
  • Fjern matrester fra filteret hver gang du tømmer maskinen og ikke minst husk å ta ut filteret og skyll det under rennende vann. Vær påpasselig med å sette filteret riktig på plass igjen.
  • Rens sluk og siler og armene som vannet går igjennom med varmt vann og oppvaskmiddel. Å ha rengjorte siler og sluk gjør at det blir renere oppvask.
  • Rengjør spylearmene  regelmessig for er de fulle av skitt og kalk,  så beveger de seg ikke så godt rundt og får skylt oppvasken godt nok. Du oppdager det når oppvasken føles fettete og har stykke skjolder etter at den er rengjort.
  • Kjør oppvaskmaskinen jevnlig med rensemiddel, husk at du kan benytte husholdningseddik,  om du ønsker å benytte det du allerede sikkert har i kjøkkenskapet. Eddiksyre er kalkløselig og gir ren oppvaskmaskin. eller kjøpe du spesialmiddel i butikken, men du kan også benytte eddik.

Hvordan rengjøre med Eddik?

Hell ca. 3 dl klar eddik, 7 % i bunnen av den tomme oppvaskmaskinen.
Kjør maskinen en tom runde på det varmeste programmet med høyeste temperatur. Eddik er en syre vil løsne kalken og fjerne smuss, fett og bakterier fra maskinen.
Sett så maskinen på normalprogram og kjør den en runde også uten innhold. Da er du sikret ett godt resultat og maskinen din blir ren og luftfri.

 

( Kilde: Bomiljø, Lilleborg Forbrukerservice, Produsenter av oppvaskmaskiner)

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×