glass-korrosjon-fjerne
Alle innlegg

Hjelp! De fine glassene mine har fått hvite ringer i toppen av glasset

0 Flares 0 Flares ×

Glass er vakkert og jeg har en forkjærlighet for fine glass og har skapene litt mer enn fulle. Men glass er aller finest når de er blanke uten riper og eller belegg. De aller fleste glass som produseres i dag kan vaskes i oppvaskmaskin. Gammelt krystall og glass med sølv og gullkanter bør og skal vaskes for hånd. Litt kjedelig, men de er laget i en tid da oppvaskmaskinen ikke var oppfunnet.

Men hvordan ta vare på glassene tenker kanskje du?

En god regel er å vaske glassene på lav temperatur, helst ikke over 55 grader og på et skånsomt vaskeprogram. Vasker du glass på høy temperatur utsettes glassene for glasskorresjon, som gjør at glassene blir matte og ugjennomsiktige med en melkeaktig farge.
Har skaden oppstått og du har fått glassene melkehvite som dette bildet viser, kan du prøve å fjerne belegget med sitronsyre, bakepulver eller husholdningseddik utblandet i vann. Ha løsningen i vaskekummen og la det ligge i løsningen ca. 1/2 time. Hjelper ikke det kan du ta kontakt med produsenten av glassene og høre om de kan syrevaske dem for deg. Det koster litt penger, men verdt å gjøre det, om det er glass som betyr mye for deg.

glass-korrosjon

Følg alltid oppvaskmiddelets anbefalte dosering for vaskemiddel. For mye oppvaskmiddel kombinert med for høye temperaturer, kan etterlate en hvitaktig hinne på glasset.Det kan også være lurt å benytte pulver i stedet for tabletter, pulveret fordeler seg lettere i maskinen.

Benytt alltid glansemiddel i maskinen, det gjør at vannet renner fortere av og bidrar til at glassene tørker raskere. Faren for vannskjolder blir redusert. Husk å åpne maskinen etter vask, da slippes dampen ut og oppvasken vil bli raskere tørr.

Sett glassene riktig vei.
Sett glassene rett inn i skapet fra oppvaskmaskinen. Har du som vane å sette glassene opp ned i skapet, vil damp og fuktighet stenges inne og dette kan føre til korrosjon, som gir matt og hvitt belegg på glassene. Så sett glassene med stettet ned og ha det heller som vane å skyll glassene i vann før bruk.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×