Rengjoringsmidler i kjokkenskap
Alle innlegg Kjøleskap og fryser Komfyr og stekeovn Rengjøring sluk Vaskemidler

10 rengjøringtips du kan bruke sitron, eddik, natron og bakepulver til!

0 Flares 0 Flares ×

Mye av det du finner i kjøkkenskapet  kan brukes til å rengjøre de fleste steder i huset. Du visste kanskje ikke at effektive flekkfjernere som eddik, sitron, natron og bakepulver og gjerne i kombinasjon tar de aller fleste flekker, både kalk og fettflekker. Når du blander eddik og bakepulver dannes det karbondioksid, som mekanisk påvirker smuss og som gir middelet ekstra styrke til å fjerne flekkene. Det er fordi eddik og sitron er svake syrer som er best på kalkholdig smuss, mens natron er best på fet smuss.  Så finn fram sitron, bakepulver, natron og eddik neste gang du skal gjøre rent på kjøkkenet ditt.

 1. Innkokte og brente kjeler:
  Strø litt bakepulver i bunnen og hell på litt vann. La det stå noen minutter og vask med  oppvaskbørsten og skyll etter med rent vann.
 2. Skitne skjærefjøler:
  Del en sitron og gni sitronen over skjærefjølen. La sitronsaften sitte på noen minutter før du skyller av med rent vann. I tillegg til at det blir rent, så avgir det en utrolig deilig frisk duft etterpå.
 3. Inngrodd kaffekanner eller termoser:
  Strø 1 – 2 ss bakepulver i bunnen og fyll på med varmt vann. La den stå noen minutter og skyll med varmt vann. Er den ekstra skitten, bruk oppvaskbørsten og skyll så ut.
 4. Vond lukt i søppelbøtten:
  Klem saften ut av 1 sitron, tilsett 1 – 2 ss natron og la blandingen virke i 10 minutter. Skyll ut med rent vann og la den lufttørke.
 5. Tett sluk:
  Tilsett 6 ss bakepulver i 2 dl vann. Hell dette i sluket, tilsett så  samme mengde med eddik, ca 2 dl. Når det slutter å boble skyller du med lunkent vann til vannet renner raskt unna.
 6. Rengjøring av vannkoker:
  Fyll kjelen med 1 dl, 35% og 4 dl vann. La blandingen stå over natten. Hell ut blandingen og skyll med masse varmt vann.
 7. Skittent kjøleskap:
  Bland ut 2 dl eddik med 2 dl varmt vann og ha det på en sprayflaske. Spray på veggene i kjøleskapet og vask over med en god myk klut.
 8. Skitten stekeovnsdør:
  Skitne stekeovnsdører fulle av fett- og matflekker kan fjernes med å spraye på ublandet eddik, 35 %,  og la det sitte på i 10 – 15 minutter. Vask så over med en svamp eller en fuktig klut.
 9. Rens oppvaskmaskinen:
  Oppvaskmaskiner må rengjøres innimellom for det danner seg ofte opp såpe, fett og kalkrester. Hell en kopp, ca 2 dl eddik 7 %,  i bunnen på maskinen. Kjør maskinen på et normalt vaskeprogram tom, og uten annet vaskemiddel. Dette kan du gjøre en gang i måneden, spesielt hvis du har hardt vann.
 10. Vond lukt av hendene:
  Løk, hvitløk, fisk og andre matvarer som gir vond lukt på hendene kan fjernes med å vaske hendene i en blanding av eddik og vann. Skyll hendene godt med rent vann etterpå.

 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×