Tenkt å steke vafler i helgen, men grøsser over skittent vaffeljern?
Heldigvis finnes det råd, og følger du oppskriften under vil du få smakfulle, sprø og nydelige vafler på null komma null!
For de aller fleste av oss har nok sin favoritt som vi smeiser i sammen og serverer på ulike måter. Det kan være vaffel med ost, vaffel med syltetøy og vaffel med sukker og eller rømme. Fine vafler, grove vafler, selskapsvafler, hverdagsvafler, rømmevafler og sikkert en haug til. Og er det noe jeg er sikker på så er det at det nok finnes minst ett vaffeljern i de aller fleste hjem som er i jevnlig bruk av både store og små.
Men bare husk at det anbefales ikke å spise vaskevaffelen, men det gjør du nok ikke heller, for den smaker, ser og er virkelig annerledes enn en vanlig vaffel!
En vaskevaffel består av mel, salt og vann og rører den sammen til en tykk deig som du heller i jernet. fordeler utover og steker vaffelen på vanlig måte.
Det som skjer når du steker en vaskevaffel, er at saltet i vaffelen trekker ut smak og urenheter fra jernet.
Er jernet ditt veldig skittent, kan du også ta en fuktig oppvaskkost og skrubbe jernet litt først, men dette bør du gjøre før du setter støpslet i og jernet blir varmt, og før du steker vaskevaffelen.
Vaske-vaffel
1 vaffelplate
½ dl vann
1 dl hvetemel
2 ss salt
Det hele røres sammen og helles i jernet og stekes som en vanlig vaffel.
Lykke til og ha en strålende helg med nystekte vafler på terrassen.