vaffel-kake
Alle innlegg Oppskrifter Pannekaker Rengjøring Vaskemetoder

Tenkt å lage vafler i helgen, men har fryktelig skittent vaffeljern?

0 Flares 0 Flares ×

Tenkt å steke vafler i helgen, men grøsser over skittent vaffeljern?

Heldigvis finnes det råd, og følger du oppskriften under vil du få smakfulle, sprø og nydelige vafler på null komma null!

Men hvor mange oppskrifter på gode vafler og tilbehør som finnes tror jeg ikke det er noe tall på.

For de aller fleste av oss har nok sin favoritt som vi smeiser i sammen og serverer på ulike måter. Det kan være vaffel med ost, vaffel med syltetøy og vaffel med sukker og eller rømme. Fine vafler, grove vafler, selskapsvafler, hverdagsvafler, rømmevafler og sikkert en haug til. Og er det noe jeg er sikker på så er det at det nok finnes minst ett vaffeljern i de aller fleste hjem som er i jevnlig bruk av både store og små.

Men bare husk at det anbefales ikke å spise vaskevaffelen, men det gjør du nok ikke heller, for den smaker, ser og er virkelig annerledes enn en vanlig vaffel!

Men husker du når vasket eller renset du det sist?
Mange tar seg ikke bryet med å vaske det etter bruk, og setter det bort i skuffer eller skap når jobben er gjort og vaffeljernet er kaldt.
Så har du ikke anelse om når du gjorde vaskejobben sist, er jeg helt sikker på at jernet ditt ville hatt godt av en omgang med rensing og vask.
Men hva er en vaskevaffel?

En vaskevaffel består av mel, salt og vann og rører den sammen til en tykk deig som du heller i jernet. fordeler utover og steker vaffelen på vanlig måte.

Det som skjer når du steker en vaskevaffel, er at saltet i vaffelen trekker ut smak og urenheter fra jernet.
Er jernet ditt veldig skittent, kan du også ta en fuktig oppvaskkost og skrubbe jernet litt først,  men dette bør du gjøre før du setter støpslet i og jernet blir varmt, og før du steker vaskevaffelen.

Vaske-vaffel

1 vaffelplate

½ dl vann

1 dl hvetemel

2 ss salt

Det hele røres sammen og helles i jernet og stekes som en vanlig vaffel.

Lykke til og ha en strålende helg med nystekte vafler på terrassen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×