Karmell-is-kaffe-boks
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

En dag uten kaffe, er en dag uten mening.

0 Flares 0 Flares ×

(Sponset samarbeid mellom NESCAFÈ og Husmorlykke)

En dag uten kaffe, er en dag uten mening vil mange si, så er du av samme oppfatning er du nok ikke alene.
I følge Norsk kaffeinformasjon har nordmenn et kaffeforbruk på rundt 9,5 kg råkaffe årlig, som betyr at hver nordmann drikker i gjennomsnitt 3.5 kopp hver dag. Norge ligger derfor i verdenstoppen sammen med Finland når det gjelder det å nyte denne mørke,  mystiske og elskede drikken.

Det er ikke historisk dokumentert hvem som faktisk fant opp kaffen, men historien sier at det var den etiopiske geitehyrden, Kaldi, i det 9.århundre som oppdaget at geitene ble så våkne og lekne etter å ha spist de røde bærene på kaffebusken at han ble fristet til å prøve det ut selv.

Kaffen som importeres til Norge er stort sett råkaffe. Når kaffen kjøpes fra et området er dette ofte en blanding fra flere kaffeplantasjer. Kaffebønnene sorteres etter størrelser, men det er ikke alltid at de største bønnene har den beste smaken.  Når det kjøpes kaffe fra et område, er dette ofte en blanding fra flere kaffeplantasjer. Bønnene er sortert etter størrelse og hvilken høyde de er dyrket på. Bønner som er dyrket i høyden har en finere kvalitet, ettersom de modner senere og får en større fylde, aroma og syrlighet enn de som vokser i lavlandet. Etter at kaffen er blandet, skal den brennes. Det er viktig å finne den riktige temperatur og hvor lenge den skal brennes. Kaffe som er brent for lite får et rått og emment smaksbilde. Brennes den for lenge blir den stram og bitter. Av og til brennes den for lenge for å skjule at bønnene har en dårlig kvalitet.

Karmell-is-kaffe-boks

Kaffe som brennes lyst får fram en syrlighet i kaffen. Brennes den mørkere gir det en mer søthet, men også mer bitterhet og syrligheten forsvinner.

Det å like mørk eller lysbrent kaffe er det smaksløkene våre som bestemmer, ingen ting er bedre enn noe annet, så her er det smak og behag som avgjør hvor sterk du vil brygge den. Kaffe kan brygges på mange forskjellige måter. Vi får kjøpt kaffe i hele bønner, malt i forskjellige grader som kokmalt, presskannemalt eller filtermalt.

Eller så kanskje den enkleste av de alle, er å bruke Instant kaffe, eller frysetørret kaffe på boks eller glass,hvor det bare er å koke opp vann og tilsette ønsket styrke kaffepulver. Da kan du enkelt og greit koke opp vann, fylle det på termos og ha med deg boksen med kaffe overalt hvor du ferdes. Da vil få tilgang på fersk og nytrukket kaffe når kaffetørsten melder seg.

nescafeNESCAFÉs opprinnelse kan spores helt tilbake til 1930-tallet, da den brasilianske regjeringen spurte Nestlé om det var mulig å lage en velsmakende kaffe der en kun trengte å tilsette kokende vann? Nestlés kaffeguru, Max Morgenthaler, kastet seg straks over oppgaven. Etter syv lange år med laboratorieforsøk hadde han svaret på de brasilianske bønnene; NESCAFÉ! Navnet, som er en kombinasjon av Nestlé og café, ble lansert i Sveits den 1. april 1938. Dette revolusjonerte kaffedrikken og i dag drikkes det ca.3900 kopper NESCAFÉ hvert sekund verden over, og produktutvalget har økt betydelig siden Max Morgenthalers glansdager som stod for utviklingen av pulverkaffe. Kaffe kan drikkes svart, med melk, sukker eller andre smakstilsetninger.

Espresso er laget av 100% Arabica-bønner. Du oppnår en rask og god kopp kaffe med et fløyelsmykt gyllenbrunt cremalag, en enkel måte å lage seg en kopp epresso.

Sommeren er intet unntak og det drikkes mye kaffe også i disse sommermånedene.  Mange opplever kaffe som tørsteslukkende. I dette langstrakte landet er vi jo ikke vant med alt for mye varme, og hva er vel bedre enn nydelig kaffedrikk når været ikke alltid er med oss. 

 

Så gjør deg klar for en deilig kaffestund med noen gode kaffedrikker enten om det er en varm sommerdag eller en litt kjølig sommerkveld. Håper disse deilige drikkene faller faller i smak!

(Kildehenvisning: Kaffe.no  oghttp://www.nescafe.no)

Karamellis med Nescafè Espresso

karamell-is-kaffe
Fantastisk deilig og veldig annerledes! Prøv den og du vil garantert ikke angre.

2 glass

KARAMELL:
3 dl sukker
2 ss vann
150 g smør
1 1/2 dl kremfløte
1 ts hvetemel
1/2 dl melk
2 ts salt

IS:
5 dl fløte
2 1/2 dl helmelk
3 eggeplommer
karamellsaus
eller 1 boks vaniljeis

KAFFE:
2 -3 ts NESCAFÈ Espresso
2 dl varmt vann

TILBEHØR:
4 store kuler karamellis
3 dl coca cola
4 ts karamellsaus

Kok karamellsausen ved å blande sukker og vann i en kjele. Kok til det får en brun karamellfarge. Ha i smeltet smør og fløte. Pisk sammen mel og melk til en jevning og rør den inn i blandingen. La det koke opp. Karamellsausen skal bli tykk og fyldig. Avkjøl helt, slik at karamellen blir skikkelig tyktflytende.

Hell fløte og melk i en gryte og la det koke langsomt opp. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle i 5 minutter.
Pisk egg i en annen skål og hell den lett avkjølte melkefløten i mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm langsomt opp mens du rører.
La temperaturen komme opp i 85 grader, men ikke la den koke. La det småkoke i ca. 4 minutter under omrøring.Fjern kjelen fra varmen og rør det meste av karamellen i. Gjem resten av karamellen til pynt.
Ha blandingen over i en ismaskin og kjør den sammen til den stivner.
Har du ikke ismaskin ha den i en bolle i fryseren og rør hver 1/2 time til den er frossen.

Ønsker du ikke å lage isen selv kan du benytte vaniljeis og blande inn karamell i isen.

Kok opp vann og bland i espressokaffe og la den avkjøle seg.

Ha 1 dl kaffe i et stort glass. Putt 2 – 4 kuler is, avhenger av hvor store de er, i glasset og hell coca cola over. Det vil skumme en del så det er en fordel om glasset er stort.

Pynt med karamell og sjokolade på toppen.

Sett i sugerør og nyt den iskald.

 Likør 43 Carajillo

is-kaffe-likor
(Foto: Kim Holthe)

1 gl

4 cl Likør 43
1 shot NESCAFÈ Espresso
Isbiter

Ha likør 43 I glasset, tilsett NESCAFÈ Espresso og fyll på med isbiter.

 Irish Coffee

irish-coffe
(Foto: Kim Holthe)

1 gl

4 cl Tullamore Dew whiskey
2 barskjeer brunt sukker
1 kopp NESCAFÈ Espresso
Toppes med ristet kremfløte

Ha whiskey i ett glass. Tilsett brunt sukker. Fyll på med kaffe og rør ut sukkeret. Topp tilslutt med ristet kremfløte så mye du har plass til.

Kilde: Kaffe.no  og http://www.nescafe.no

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×