christer-berens-vinglass
Alle innlegg Ett glass Hvite viner

Ukens vintips fra Christer Berens

0 Flares 0 Flares ×

Nå har virkelig sommeren gjort sitt inntog for mange av oss, og selv er jeg installert på hytta på Sørlandet og Arendal, og skal være her fram til august. Jeg kjenner at det skal bli godt å bare la humla suse og vite at en hel sommer ligger foran meg og bare venter på å bli brukt. Det er ingen ting som slår den følelsen tror jeg. Det å være her i mitt sommerparadis, å være så heldig å kunne tilbringe sommeren sammen med familie, gode venner og hyttenaboer.

Jeg setter pris på god vin som et følge til god mat, i disse deilige sommerukene er det godt å nyte et glass hvitvin på terrassen  eller i følge med god sjømat og litt grilling.

Christer Berens, kjent Sommelier og «radiokokk» fra P4 Nydelsesfredag,vil også denne uken gi oss en god vinanbefaling til helgen.

Denne uken anbefaler Christer oss igjen en hvitvin,  Le Grand Ballon, fra Loire og Frankrike. For tiden er jo inne for å nyte hvitvin og gjerne disse få sommerukene vi har.

Ukens-vintipsLe Grand Ballon er en vin du gjerne kan drikke på terrassen uten følge av mat, men den passer også utmerket til fisk, grønnsaker, skalldyr og tapas.
Når du lukter og smaker på denne vinen, vil den minne deg om grønne planter, solbær og grapefrukt. Så dette er en riktig lett og god sommervin.
Denne vin er ikke i grunnsortimentet og det betyr at du må bestille den opp på vinmonopolet. Du kan bestille den på vinmonopolet.no om du ønsker også.
Men noen pol har tatt den inn, så sjekk vinmonopolet.no om polet i nærheten av deg har den inne. Hvis ikke er det bare å bestille og så får du levert den på ditt nærmeste pol etter bare noen få dager.
Så har du ikke bestilt opp vin tidligere, er ikke det noe vanskelig bare det at du må planlegge alt litt mer. Personlig synes jeg at bestillingsutvalget byr på mange gode og spennende viner som ikke så mange får kjennskap til fordi de må bestilles opp.
Denne vinen er laget av druen Sauvignon Blanc
Ønsker du å bestille den opp, er varenummeret:1453901, Le Grand Ballon og den koster kr 127,-  Så her får du veldig mye god vin for pengene.

 

Jeg legger ved en oppskrift som skal passe godt til denne vinen, så har du lyst til å prøve ut dette er dette et godt følge.

 

Pepperstekt laks med pasta, bacon og sopp.

pepper-stekt-laks
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

(4 porsjoner)

600 g laksefilet, uten skinn og bein
4 porsjoner pasta
100 g bacon
8 sjampinjong
3 dl crème fraîche
1 båt hvitløk
salt
pepper, grovmalt

Del laksefileten i 4 serveringsstykker.
Dryss rikelig med svart pepper på den ene siden av laksefileten.
Stek dem lett i tørr stekepanne med peppersiden ned.
Dryss over salt og legg laksen på bakepapir på stekebrett. Sett gjerne inn et steketermometer og ta den ut når det viser 48 grader.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i 15 minutter..
Kok pasta etter anvisning på pakningen.
Stek baconbiter og soppskiver i stekepanne til soppen har fått farge.
Bland bacon og sopp med den ferdig kokte pastaen.
Tilsett crème fraîche og bland forsiktig og smak til med salt og pepper og eventuelt litt finhakket hvitløk.
Server pastaen til den stekte laksen og server.

Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle, pasta
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Lyst til å lese mer om Christer og hans viner, så klikk deg inn her:
http://sommeliers.no

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×