Grillede grønnsaker og frukt med mangochutney-dressing
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Oppskrifter

Grillede grønnsaker og frukt med mangochutney-dressing

0 Flares 0 Flares ×

Det er kun fantasien som setter grenser for hva som kan grilles. Både frukt og grønnsaker fungerer strålende på grillen. Grilling fremhever grønnsakenes sødme og gjør dem ekstra saftige. Rens og del grønnsakene i biter eller skiver. Pensle snittflaten med litt olje. Du kan gjerne lage din egen urteolje og bruke en urtekvast som pensel. Grill grønnsakene på begge sider til de blir gylne og knapt møre. Kvinner griller mer grønnsaker enn menn, 19 % av kvinnene griller grønnsaker hver gang, men det er kun 8 % av mennene. Grønnsaker og sitrus utvikler en mer søtlig smak og kan gi deg en helt ny smaksopplevelse når de blir grillet.

4 porsjoner

½ sellerirot
1 aubergine
6 små rødløk
1 sitron
1 bunt asparges
¼ vannmelon
2 ss olje
2 klype flaksalt
Topping:
½ gl. fetaost
4 ss balsamicosirup
Dressing:
3 dl kesam eller yoghurt, naturell
3 ss mangochutney

Rens sellerirot og del i skiver og staver. Del rødløkene i to. Del sitronen i to eller lag sikk – sakk mønster. slik at det blir en taggete snittflate. Knekk aspargesstengene der de brekker naturlig. Skjær vannmelonen i skiver og så i trekanter.

Varm grillen og pensle risten med litt olje. Legg grønnsakene på risten og grill de møre, ca. 2 minutter på hver side. Strø gjerne litt salt og pensle med mer olje om det trengs. Legg alle grønnsakene på et fat eller en fjøl.
Smuldre fetaosten og strø det over vannmelonskivene og ringle litt balsamicosirup over. Det kan brukes på alle grønnsaker om du ønsker det.

Bland sammen kesam eller yoghurt naturell og bland inn mangochutney. Sett dressingen kjølig til den skal benyttes.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×