Laks med duchess poteter og sweet chili saus
Alle innlegg Fisk og skalldyr poteter poteter

Laks med duchess poteter og sweet chili saus

0 Flares 0 Flares ×

Stekt potetmos med sweet chilisaus og laks passer perfekt å lage når du har lyst på en smakfull middag. Ønsker du andre grønnsaker enn wok grønnsaker er det bare å bytte det ut med de grønnsakene du selv ønsker.

4 porsjoner

500 g laksefilet
1 ts salt
½ ts pepper
Duchesse poteter:
800 g poteter 
2 dl melk
50 g smør
2 eggeplommer
1 ts salt
1 båt hvitløk
Fyll:
1 liten purre
1 pose wok grønnsaker
Sweet chili saus:
50 g smør
3 ss mel
3 dl fløte
2 dl hel melk
1 dl sweet chilisaus
1 ts salt

Skjær laksen i passe porsjonsstykker og sett dem kjølig. Hvis fisken er frossen, la den tine og renne av i en sil først.

Skrell potetene, kutt i store biter og kok dem myke i vann. Sil av vannet og damp dem lett og mos dem fint i en potetpresse eller med en rotmosstapper.
Varm melken lunken, tilsett smør i biter. Hell melk, egg, salt og finhakket hvitløk over potetene og rør mosen luftig. Smak til og krydre om nødvendig mer. Sett mosen til side.

Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og rør det sammen. Spe med fløte og melk mens du rører godt til en glatt tykk saus. Tilsett sweet chilisaus og smak til med salt. La småkoke i 3-4 minutter til melsmaken blir borte.

Vask og rens purren og del den i fine strimler. Ha de frosne wok-grønnsakene og purren i bunnen av en middels stor ildfast form. Fordel sausen over grønnsakene.

Ha potetmos i en stor sprøytepose, og sprøyt fine roser over grønnsakene og sausen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til potetmosen har fått fin farge og grønnsakene er varme. Legg på fiskestykkene på midten av formen når det gjenstår 10-12 minutter. Da unngår du at fisken blir gjennomstekt.

Pynt med litt dill og limeskiver på toppen. Server gjerne godt brød og mer sweet chilisaus om du ønsker.

Tips!
Fyll formen med de grønnsakene du selv ønsker. Er de ferske, kan det være lurt å forvelle dem før de legges i formen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×