Wok med strimlet svinekjøtt
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Wok med strimlet svinekjøtt

0 Flares 0 Flares ×

Koteletter er ytrefileten med ben på grisen. Det er rimelig kjøtt i tillegg til at det er mørt og magert. Her har jeg brukt en ferdig woksaus, men du må gjerne lage din egen saus. Et godt sparetips er å titte på kiloprisen og sammenligne prisene på de forskjellige råvarene. I tillegg ta en titt i butikkenes tilbudsaviser og kjøpe varer som er på tilbud. Og gjerne når varer er i sesong!

4 porsjoner

3 koteletter
½ rød chili
2 båter hvitløk
2 ss olje
1 rødløk
2 gulrøtter
1 brokkoli
6 sjampinjonger
1 ss olje 
1 boks vannkastanjer
1 pose woksaus, ferdig
1 pk. fullkorn nudler
1 neve koriander
1 lime

Skjær koteletter fri for fett og ben og skjær kjøttet i strimler. Rens og finhakk chili og hvitløk. Rens og del løk i tynne båter, gulrøtter i ringer, brokkoli i små buketter og del sjampinjongen i skiver.

Varm en wokpanne og la oljen bli god og varm.

Stek kjøtt, chili og hvitløk raskt i pannen. Ta det ut og sett til side. Stek så raskt løk, gulrøtter, brokkoli og sjampinjong. Tilsett vannkastanjer og kjøttet og la alt bli varmt. Hell over den ferdige woksausen og vend alt godt sammen.

Kok nudler etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland det inn i woken.

Fordel woken på tallerkener og strø over koriander og server noen tynne skiver med lime til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×