Lakseburger
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Lakseburger med grillet ananas, bringebærsalsa og kesamdressing

0 Flares 0 Flares ×

Lakseburger er supert å grille og i tillegg er det både smakfullt og sunt. Her får du en tropisk utgave med en grillet skive ananas og en deilig bringebærsalsa til.

4 porsjoner

Lakseburger:
4 lakseburgere
1 ss nøytral olje
4 skiver fersk ananas
4 burgerbrød eller pitabrød
1 crispisalat

Bringebærsalsa:
5 dl bringebær
1 rødløk
½ rød chili
1 dl koriander
2–3 ts sukker
saften av 1 lime

Kesamdressing:
1 dl kesam, naturell
saften av 1 lime
1 ss honning

Pynt:
1 neve koriander
1 lime

Pensle lakseburgerne med litt olje før grilling. Lakseburgere trenger litt kortere tid på grillen enn i stekepanne. Grill først den ene siden i 1–2 minutter, vend burgeren og grill i ca. ½ minutt på den andre siden.

Skjær vekk skallet på ananasen. Skjær fire centimetertykke skiver og pensle dem, eller grillristen, med litt nøytral olje. Grill ananasskivene i ca. tre minutter på hver side. Du kan også bruke hermetiske ananasskiver hvis du ikke får tak i fersk ananas.

Bringebærsalsa: Del bringebærene i to, finhakk rødløk, chili og koriander. Bland alt i en bolle, strø over sukker og hell presset limesaft over. La salsaen stå og safte seg i noen minutter.

Kesamdressing: Ha kesam i en bolle og rør inn limesaft og honning. Smak deg frem, den skal ikke være for søt men heller ikke for sur. Pynt med litt koriander.

Burgerbrødene kan med fordel varmes i noen minutter på indirekte varme rett før servering, bare pass på så de ikke blir tørre og sprø.

Smør dressing på et burgerbrød, legg på salatblader, lakseburgeren, grillet ananas og til slutt på bringebærsalsaen. Pynt gjerne med litt koriander og limebåter på toppen. Sett toppen av burgerbrødet på kanten av burgeren, slik at man får tak i limebåten som presses over før man spiser.

Sett gjerne frem en skål med ekstra bringebærsalsa og kesamdressing. Stekte poteter smaker godt til denne retten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *