Kyllingspyd med peanøttsaus/dipp
Alle innlegg Kjøtt Kylling og fjørfe Oppskrifter

Kyllingsatay med peanøttdipp

0 Flares 0 Flares ×

Kylling på grillspyd er skikkelig digg mat. Her er de marinert og servert med smakfull peanøttsaus. Du kan bytte ut kylling med svinefilet om du heller ønsker. Tips! Skal du lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær imellom spydene og vips har du mange spyd ferdige på kort tid. Og husk å legge spydene i vann noen minutter slik at de ikke tar fyr på grillen. 

4 porsjoner

4 kyllingfileter eller 1 ytrefilet svin
ca. 14 grillspyd/grillpinner
1 ss olje
Peanøttdipp:
3 båter hvitløk
1 ss olje
4 ts rød karripasta
4 ss peanøttsmør
4 dl kokosmelk
1 lime, saft
½ ts salt 
¼ ts sukker

Start med å lage peanøttdippen: Finhakk hvitløk og fres den blank i litt olje i en kjele. Tilsett karripastaen og la den frese sammen med hvitløken. Hvitløken skal ikke bli brun. Tilsett peanøttsmøret, og rør det godt sammen med hvitløk og karripasta. Hell over kokosmelk, gjerne litt og litt, og sørg for at massen i kjelen løser seg godt opp i melken. Kok sausen forsiktig opp og smak til med salt, lime saft og eventuelt litt sukker.

Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler, på langs. Bland kyllingen med 1/3 av sausen og la den marineres en times tid eller lengre i kjøleskapet. Træ kyllingen på spidd. Husk å legge trespyd i vann noen minutter før du trær kjøttet på. Pensle spydene med noen dråper olje og grill over høy varme i 6–8 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Snu spiddene underveis, slik at de blir jevnt grillet.

Varm resten av sausen i en kasserolle og server sausen ved siden av kyllingspydene. Hvis du vil at sausen skal bli tykk, og mer som en dipp, bør du la den småkoke til en del væske har fordampet. Sausen kan skille seg litt under koking, men den smaker det samme.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *