Gulrotsuppe med torsk
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter Supper

Gulrotsuppe med torsk

0 Flares 0 Flares ×

Lettvint, rimelig og god middag som helt klart har næringsstoffer kroppen din trenger. Så lag deg en energibooster, og nyt denne suppa til middag eller til lunsj. Potetene er med på å jevne denne suppen, så hvis en ikke ønsker trenger en ikke å tilsette fløte, matfløte eller melk i denne retten. Suppa er også god uten.

4 porsjoner

600 g torskefilet
1 ss smør
2 ss salt
Suppe:
3 poteter

5 gulrøtter

2 løk
2 båter hvitløk

½ rød chili, kan utelates
1 ss smør
6 dl vann
5 dl appelsinjuice
2 terninger kyllingbuljong
1 dl fløte/matfløte eller helmelk
1 ts salt
1 ts pepper
8 skiver grovbrød
Pynt:
½ gulrot
1 neve dill
100 g mandelflak

Rens og fjern skinnet på fisken og skjær den i passe porsjonsstykker. Strø på salt og la den ligge i ca. 15 minutter før saltet skylles av og fisken tørkes med et papir. Sett fisken kjølig til den skal brukes.

Rens og skrell potetene, gulrøtter og løk. Skjær potetene i terninger, gulroten og løken i skiver. Finhakk hvitløk og chili.

Fres poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og chili i smør i en kjele. Tilsett vann, buljong og appelsinjuice.

Kok til grønnsakene er møre og ha de over i en foodprosessor eller benytt en stavmikser. Kjør suppen fint, tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Ha suppen over i kjelen og hold den varm.

Ha smør i en panne og la det bli varmt. Stek fiskestykkene på den ene siden, la de ligge og trekke i pannen til fisken er gjennomstekt. Sett gjerne inn et termometer og ta dem ut av pannen når temperaturen viser 50 grader.

Stek mandlene i en tørr panne til de er lett gylne, avkjøl gjerne på et tørkepapir.

Fordel suppen over i porsjonsskåler, legg på fiskestykkene og pynt med litt finstrimlet gulrøtter, noen flak mandler og legg tilslutt noen dillkvister på toppen. Server gjerne godt brød eller flatbrød til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×