Koreansk kylling med avokadokrem og kikerter
Alle innlegg Kylling og fjørfe Lunsjretter Oppskrifter

Mari­nerte kyl­ling­klub­ber med kore­anske smaker

0 Flares 0 Flares ×

Mariner kyllingklubbene med honning, soyasaus, eddik og frisk ingefær og stek dem på gril­len til de er saf­tige og møre. Legg dem på en seng av dei­lige grønn­sa­ker. Topp dem med sprø­stekte kik­er­ter og server en  deilig, kre­mete avo­kado­dres­sing ved siden av. Dette vil ikke du eller familien eller venner gå glipp av! Rett og slett nam…

4 por­sjo­ner

8 kyl­ling­klub­ber
3 ss soya­saus
2 ss sesam­olje
1 ss fly­tende hon­ning
1 ss brunt sukker
2 ts risvin­eddik, evt. vanlig 7% eddik
1 lime, saften
1 båt hvit­løk
1 ts revet frisk inge­fær

Salat:
1 bunt aspar­ges
1 ts salt
1 klype sukker
1 pk. ruccola
1 rødløk
10 små toma­ter
1 rød pap­rika
1 agurk
2 stil­ker vårløk

Sprø­stekte kik­er­ter:
1 boks her­me­tiske kik­er­ter
1 ss oli­ven­olje
1 båt hvit­løk
1 ss revet sit­ron­skall
½ ts tørket timian
1 ts malt spiss­kum­men
¼ ss pap­ri­ka­pul­ver
½ ts kajen­ne­pep­per
¼ ts malt pepper
¼ ts salt
¼ rød chili

Avo­kado­krem:
2 modne avo­kadoer
2 båter hvit­løk
¼ rød chili
1 dl oli­ven­olje
1 dl vann
2 ss sit­ron­saft
½ ts flak­salt

Til­be­hør:
1 lime
½ potte frisk kori­an­der

Bland sammen soya­saus, sesam­olje, hon­ning, sukker, ­eddik, lime­saft, finhakket hvit­løk og finhakket inge­fær i en liten skål. Ha kyl­ling­klub­bene i en dobbel pose og hell på mari­na­den. Vend litt rundt på posen, slik at mari­na­den for­de­ler seg jevnt. Knyt igjen posen og la klub­bene mari­nere i minst 30 minut­ter, gjerne lengre. Ha klub­bene med mari­na­den i en ild­fast form eller aluminiumsform egnet for grill.

Sett formen på gril­len og grill klub­bene i 30–40 minut­ter. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg. Bruk gjerne en pensel for å pensle over mari­na­den fra formen under gril­lin­gen. Dersom mari­na­den begyn­ner å svi seg i formen, til­sett litt vann.

Ha kik­er­tene i et dør­slag, skyll dem godt og la dem renne godt av seg. Tørk dem med tør­ke­pa­pir for å få vekk så mye fuk­tig­het som mulig. Ha dem over i en bolle. Bland inn oli­ven­olje, finhakket hvit­løk, sit­ron­skall, kryd­der og finhakket chili. Bland godt. Hell ertene ut på et bake­pa­pir­kledd ste­ke­brett. Sett bret­tet midt i ovnen på 175 grader og stek i ca. 45 minut­ter, eller til kik­er­tene er sprø og gyl­len­brune. Bruk en ste­ke­spade og snu dem litt inn­imel­lom.

Del avo­ka­do­ene i to, ta ut stei­nene og fjern skal­let. Ha kjøttet i en hur­tig­mik­ser sammen med knust hvit­løk, chili i biter, oli­ven­olje, vann og sit­ron­saft. Kjør alt til en glatt krem. Smak til med salt. Blir den for tykk, kan du regu­lere kon­sis­ten­sen med mer olje eller vann.

For­vell aspar­ge­sen i kokende vann med litt salt og sukker i noen minut­ter. Hell av vannet og legg de over i iskaldt vann.

Fordel ruccola og asparges på 4 tal­ler­ke­ner. Rens og del løken i tynne båter. Del toma­tene i to. Rens og del pap­rika, agurk og vårløk i biter. Legg alle grønn­sa­kene over på sala­ten. Legg til slutt over kyl­ling­klub­bene, la de gjerne være lune.

Strø over sprø­stekte kik­er­ter. Pynt med lime og kori­an­der eller andre urter på toppen, og server avo­kado­dres­sin­gen ved siden av, og gjerne ferskt, godt brød til.

Tips!

Bland gjerne sammen for­skjel­lige salat­ty­per – da får du smak av både de milde og de litt bitre vari­an­tene.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *