Alle innlegg Ett glass Hvite viner Rosèvin

Viner til en etterlengtet sensommeraften med skalldyr på tallerkenen!

0 Flares 0 Flares ×

Vi nyter endelig litt sensommer, selv om vi i dag har gått inn i den første høstmåneden er det tid for å nyte terrassen og den litt kjølige kvelden. Vi nordmenn er glad i skalldyr på sommeren, med gode viner i glasset. I august var vi en gjeng med vinglade damer på hytta i Arendal. Alle hadde med seg sine favoritter og her er noen av de gode viner vi smakte oss gjennom. Vinene kom fra fra Loire og Champagne i Frankrike, Mosel i Tyskland og Portugal. De er alle forskjellige, og til forskjellig pris, men felles for disse vinene er at de passer godt med smaken og sødmen i skalldyr men også til fisk og lyst kjøtt.

André Clouet Spiritum 96 Grand Cru Rosé,  ca. kr 850 

På jakt etter ny roséchampagnemagi med mer dybde av aroma, ble denne Spiritum 96 laget etter lang eksperimentering i atelieret i Bouzy. Roséer nytes vanligvis mens de fortsatt er unge og friske. Med rosé champagnen Spiritum 96 Grand Cru har Jean-François/André Clouet lykkes i å bringe kompleksitet og fylde, som vanligvis først oppnås etter en veldig lang aldring, og friskheten og ungdommen til en rosé i god balanse. Er usikker på om den finnes i vinmonopolet, men spør om det er mulig å ta denne inn. For denne er verdt å smake om du har noe helt spesielt du vil feire. Passer godt til skalldyr, fisk,  aperitif og retter med lyst kjøtt.

 

Drappier Clarevallis,  kr 495,90

Har du lyst til å slå litt på stortromma, vil en champagne fra Drappier passe godt til. Den dufter og smaker av røde frukter og solbær, og ettersmaken er frisk og tørr. Fargen er lys strågul. Passer til skalldyr, aperitif og retter med lyst kjøtt.

 

Dom. de l’Epinay Sélection Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie, kr 179,90

Denne har en frisk duft av sitrus og smaken er frisk, crispi med hint av blomster. Fargen er lys gul. Den passer som aperitif , skalldyr og fisk.

 

Quinta da Lapa Alvarinho, kr 174,90

Vinen har en frisk og fruktig aroma duftaroma. Smaken er frisk og fruktig med innslag av sitrus og tropisk frukt og den har mineraler i ettersmaken. Fargen er strågul. Den passer til aperitif, skalldyr og fisk.

 

Anselmo Mendes Muros Antigos Escolha, kr 129,90

Vinen har en fruktig duft med innslag av med hvite blomster. Smaken er fruktig med god friskhet, struktur og mineralitet. Fargen er lys gul. Den passer til aperitif, skalldyr og fisk.

 

Dom. de la Fessardière Muscadet Sèvre et Maine La mer qu’on voit danser,  kr 204,90

En deilig duft av sitrus og grønne epler preger denne vinen når du tar den opp til nesten. Smaken er frisk og tørr med et hint av mineraler, sitrus og epler. Den har lang ettersmak og har en lys grønn farge, smaker kanskje litt grønt og litt krispi. Passer til aperitif, skalldyr og fisk

Bilde av produktet Nik Weis St. Urbans-Hof Urban Pinot Noir Rosé 2022

Nik Weis St. Urbans-Hof Urban Pinot Noir Rosé 2022, Kr 219,00

Dufter og og smaker av lyse røde bær, sitrus og blomster.  Fargen er delikat lys lakserosa. Den passer til aperitif, skalldyr og fisk.

Her er noe retter du kan teste ved siden av om du ønsker. trykk på bildet så kommer du rett til oppskriften! Ha en strålende sensommerkveld og helg! Frister det med andre retter, klikk deg inn på KristinsBeste.no og søk opp det du har lyst på!

Skalldyr, pasta og chilidressing

skalldyr, pasta og chilidressing
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Korianderstekte kamskjell med søtpotetpurè og korianderolje

korianderstekte kamskjell med søtpotetpure
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Spansk Paella

Spansk paella
Matstyling og foto: Kristin Jøtun
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×