Vi er i første uke av februar og fortsatt lar vinteren vente på seg. Jeg frustreres av at det ikke er snø i skogen slik at jeg får gått på ski, men heldigvis er det godt med snø på fjellet. Så til helgen som kommer bærer det avsted til hytta igjen. Jeg har bestemt meg for å ta opp igjen ukes menyene etter oppfordring fra flere lesere som ønsker å få litt hjelp til å lage gode, enkle og smakfulle middagsretter fra bunnen av.
Her har jeg satt opp en variert ukemeny til deg og familien din. Trykker du på bildene kommer du rett til oppskriften. Ha en strålende uke.
Mandag: Spaghetti Bolognese
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè8 friske sjampinjong
Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad
Tirsdag: Asiatisk laks i form
Handleliste:
1 pk wokblanding, fra frysedisken
1 boks rød currypasta
1 hvitløk
1 boks kokosmelk, light eller original
760 g lakseloin, uten bein og skinn
koriander, kan utelates
1 pk ris
Sjekk i skapet:
salt og pepper
Onsdag : Stekt ris med kylling og reker
Handleliste:
1 pk ris
3 kyllingfileter
4 aromasopp
1 pk gulrøtter
1vårløk
1 pk sjalottløk
1 rød chili
6 egg
400 g reker
1 – 2 lime
1 liten flaske Sweet Chilisaus
Torsdag: Fish and Chips
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking1 kg hvetemel1 egg1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter
Fredag: Coq au vin – hane eller kylling i vin
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg) eller 1 -2 høner
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 liten tube tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin, gjerne rester
1 hvitløk
1 laurbærblad
1 frisk timian (eller 1 ts tørket)
Sjekk i skapet:
1 kg Hvetemel
1 cognac(kan sløyfes)
Lørdag: Laks på en seng av risotto
Matstyling: Kristin Jøtun Foto; Kim Holthe
Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1 rød chili
1 sitron
Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør
Søndag: Hønsefrikassè
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste:
1 høne
1 pk laurbærblad
1 pk hvit pepper
1 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter
1 gul løk
frisk kruspersille
1 boks fløte evt melk eller matfløte