Bløtkake til 50 årslag
Alle innlegg Frukt og bærkaker Kremkaker Oppskrifter

Heges bursdagsrosekake

0 Flares 0 Flares ×

Min gode venninne og nabo feiret sin 50 års bursdag og i den forbindelse lurte hun på om jeg kunne tenke meg å bake en kake til kaffen. Jeg liker å bake, og synes dette er en utrolig hyggelig oppgave å få lov til å gjøre. Jeg fikk frie tøyler noe som resulterte i en vakker kake med rosemøster og friske roser på toppen. Kaken var fylt med både krem, vaniljekrem, syltetøy og friske bær og frukt. Jeg passer på når jeg lager bløtkaker at kremen ikke blir for søt. Så det er viktig å smake seg fram til en god krem. Det er morsdag neste søndag, så kanskje du har lyst til å overraske dine nærmeste med denne kaken på selveste morsdagen.

16 stk

5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Fyll:
6 dl kremfløte
1 boks vaniljekrem
1 lite glass bringebærsyltetøy
150 g friske bringebær
100 g blåbær
Pynt:
6 dl kremfløte
6 roser
lilla kakeperler

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 10 minutter.
Husk å romtemperere eggene før du bruker dem. Har du glemt å ta dem ut, legg dem i en bolle med lunkent vann noe minutter før du har dem i en bakebolle sammen med sukker. Eggene har bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis når du bruker tempererte egg.
Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den ferdig.

Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.

Vend og løft melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Du må ikke røre for mye, for da faller den sammen. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør på sidene.

Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at ovverflaten blir glatt.
Stekes i ovnen på nederste rille på 160 grader i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Slå av ovnen og la gjerne sukkerbrodet stå til ovnen er kald, og før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle.

Å fylle kaken
En sagkniv uten for grove tenner, for eksempel en brødkniv, er et godt hjelpemiddel når man skal dele sukkerbrødet i jevne bunner.

Fyll: Krem, bringebær og banan er en klassisk kombinasjon.Her er det brukt krem, vaniljekrem, bringebærsyltetøy, friske bringebær, blåbær og banan. Men du må gjerne redusere kremkombinasjonen, men ettersom dette var en bursdagskake, var jeg romslig med fyllet.

Pisk krem med litt sukker, smak til kremen slik at den ikke blir for søt. Det er bedre at kremen er litt mindre søt enn for søt.Friske bær gjør også at kaken blir friskere på smak

Bruk gjerne en spatel eller kakepalett for å bre utover fyllet.
Legg kakebunnen på et fat, dynk kaken enten med melk, juice, lake eller likør.
Bre et lag med krem på bunnen, legg så på et lag med vaniljkrem, så et lag med syltetøy, og til slutt friske bær. Legg så på et nytt lag bunn, og gjenta prosessen.
Legg tilslutt på toppen.
Bre et tynt lag med krem på topp og rundt kantene. Jevn ut med en spatel.
Fyll en sprøytepose med tupp, du kan bruke den tuppen du ønsker å lage det møstereret du synes er finest.
Roser lages med å legge tuppen litt på skrå, og før tuppen rundt en runde, slik at det dannes et rosemønster. Øv deg gjerne på bordet før du starter på toppen for så å bevege deg nedover på sidene.
Pynt med friske roser på toppen, eller bare ha den som den er med kremroser. Du kan også bruke friske bær om du heller ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×