Rengjoringsmidler i kjokkenskap
Alle innlegg

5 kjerringråd for ett rent bad og våtrom.

0 Flares 0 Flares ×

Kjerringråd er knep og triks basert på lang erfaring gjennom mange generasjoner. Det har den siste tiden blitt svært populært å holde seg til naturlige rengjøringsmidler når det skal gjøres rent hjemme. Mye av det du finner i kjøkkenskapet kan derfor brukes til å rengjøre de fleste steder i huset. Du visste kanskje ikke at produkter som salt, eddik, sitron, natron og bakepulver og gjerne i kombinasjon, tar de aller fleste flekker som rust, kalk og fettflekker. Så finn fram disse produktene som oftest står rett foran nesen på deg neste gang du skal gjøre rent enten om det er på kjøkkenet, i stuen, vaskerommet eller på badet. Her får du 5 gode rengjøringstips som er både gode for deg og ikke minst miljøet.

 

Mugg på silikon og fliser på badet:

Mugg kan være vanskelig å bli kvitt når det først har dukket opp, men mist ikke motet. Press 3-4 sitroner og hell den friske sitronjuicen på muggflekkene. La sitte på i 5-10 minutter og skrubb så med en grov børste. Skyll med rent varmt vann.

 

Belegg i toalettskålen kan fjernes med eddik, sitronsyre eller cola

Hell en god slump med eddik i doskålen og la det stå. For å øke effekten kan du ha litt flytende oppvaskmiddel sammen med eddiken. La det stå en stund og gi syren tid til å løse opp avleiringene. Bruk dobørsten og skrubb godt. Har du ikke eddik i nærheten men har cola, eller annen brus, hell en 1/2 flaske eller en boks brus i skålen. La det virke 1 time og skrubb det bort med toalettbørsten. Skyll ned en eller to ganger med vann. Skulle du heller ikke ha dette i hus men sitronsyre, hell to poser i skålen, la pulveret virke natten over. Vask deretter med dobørsten.

 

Kalkbelegg på fliser og dusjvegger.

Når vi dusjer danner det seg kalksåpe i dusjen og på fliser av rester av såpe, hudfett og vann.
For å fjerne dette enkelt, hell eddik på en spruteflaske bland dette med vann og spray på. La middelet virke i ca 10 minutter. Gni gjerne med en myk klut på de stedene alt ikke er blitt borte. Skyll godt med varmt vann og bruk gjerne en nal og dra av vannet. Ønsker du å forebygge dette kan det være lurt å veksle mellom basiske og sure rengjøringsmidler ettersom bakterier kan tilpasse seg både en basisk eller en sur tilstand. Så bruk gjerne basiske løsninger den ene uken og så sure løsninger den andre.
Så blir det ikke smusset borte med eddik kan det være at du må ty til basisk som natron. Bruk da den sammen pastaen du lagde til bruk

 

Skitne flisfuger blir rene med cola

Det kan være en utfordring å få fugene rene på flisgulvet. Men prøv å helle litt cola på de skitne fugemassene og la det trekke noen minutter før du vasker og skylder over med rent varmt vann. Alle som har flisgulv på badet kjenner til utfordringen med å få fugene rene. Også her skal cola kunne gjøre susen. Ved å helle brus på den skitne fugemassen og la det trekke noen minutter før du vasker, skal det være enklere å få bort skitten.

 

Vask av dusjhode og slange.

De aller fleste vasker dusjen regelmessig og grundig, men de aller fleste glemmer å rengjøre dusjhodet og slangen. Hvorfor er det så viktig tenker du kanskje. Men det skyldes at noen bakterier, som for eksempel Legionellabakterien liker seg godt i stillestående vann. Så derfor bør du rengjøre dusjhodet og slangen en gang i blant og gjerne 4 ganger i året. Så for å være helt sikker på at du fjerner både bakterier og kalkbelegg, skru av slangen og dusjhode og legg det i en bøtte med  5 dl eddik i ca. 2 liter vann. Skyll godt og heng så slangen opp igjen.
La det ligge i minst 30 minutter før det skylles med ekstra godt rennende vann og henges opp igjen

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×