konfekt-mozartkuler
Alle innlegg Konfekt Oppskrifter

Falsenkuler – «Grunnlovens far»

0 Flares 0 Flares ×

I år ble disse fantastisk munnfullene omdøpt fra Morzartkuler til Falsenkuler. Grunnen til dette var at jeg i midten av desember var så heldig  å få lov til å holde konfektkurs i det gamle spisskammerset i Eidsvollsbygningen. Da måtte vi jo lage det beste av det beste  nemlig sjokolade, nougat og marsipan. Dette var jo råvarer som var å få tak i i 1814 og passer derfor perfekt å lage til årets høytidsdager. Disse smaker nydelig til både kaffekoppen og rødvinsglasset. Det er bare å forsøke, de er utrolig enkle å lage.

15 stk

250 g mandler
250 g melis
1 eggehvite
50 g bløt nougat
200 g mørk sjokolade, 55%
Pynt:
rød konditorfarge
perlesukker
Skåld mandler ved å koke mandlene noen minutter  i en kjele og fjern så skallet ved å trykke dem ut.
Legg så mandlene utover benken til tørk noen timer. Mal mandlene fint og bland inn melis og eggehvite. Kna deigen til den fester seg og holder sammen. Rull den ut i en tykk pølse og skjær den og nougaten i 15 deler. Rull en kule for så å trykke den flat. Legg ett stykke med nougat på toppen av marsipanen og rull den så sammen igjen til en kule
Smelt sjokolade i en bolle over vannbad og dypp kulene i sjokoladen. Gjerne to ganger, legg dem gjerne på en rist slik at overflødig sjokoladen rennes av.
Farg perlesukker med rød konditorfarge og la dem tørke litt før den legge på toppen av kulen og fester seg i sjokoladen.
Oppbevares kjølig i tette bokser.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×