Masi vin
Alle innlegg Ett glass Røde viner

Hipp hipp hurra og gratulerer med 50-årsdagen Masi Campofiorin

0 Flares 0 Flares ×
Du har kanskje holdt den i hånden og til og med drukket ett glass eller to av denne vinen. Masi`s Campofiorin feier nemlig 50 år denne høsten. Og har du lyst på noe spesielt godt i glasset denne helgen, bør du ta deg en tur til ditt nærmeste vinmonopol og få kloa i en av disse flaskene.

Første gang Campofiorin ble produsert var i 1964, men ble ikke lansert før i 1967. Det var Sandro Boscaini, «Mr. Amarone» sin far, Guido Boscaini, som fikk ideen om å lage en unik appassimento-vin, som er den opprinnelige ripasso vinen. Dette er viner  som gir rike og gode aromaer med myke tanniner.

Amarone Campofiorin ble en umiddelbar suksess, og det tok ikke lang tid andre vinbønder begynte å gjøre det samme.

masi og tonner

Campofiorin har satt Verona på kartet som et av verdens mest suksessfulle vinområder, og etablert seg som en klassiker.

Vinen på disse flaskene som har fått den unike etiketten, er årgangen fra 2014. Vinen dette året ble nemlig ikke helt som den skulle, og druene holdt ikke god nok kvalitet til å bli til de silkemyke Amarone vinene Masi er så kjent for. Så i stedet ble de beste druene, altså amarone druene ,brukt i akkurat denne jubileumsutgaven. 

 Masi vin

Nå som det bugner av deilig lammekjøtt i butikkene, samt mye deilig sopp å finne i skogen, passer det godt å servere denne vinen i glasset til en eller flere av helgens middager. I tillegg passer den godt til viltkjøtt, svin eller kylling. 

Vinen er fyldig på smak med gode aromaer av saftige røde bær som modne kirsebær og bringebær, samt at den har ett hint av krydder. Ett godt kjøp om du liker viner som gir litt mer fylde og smak.

masi50ar

Vinen kommer i tre flaskestørrelser, en vanlig flaske på 0,75 cl som passer til 2 eller 4, og i 37,5 cl om du er alene og ikke ønsker så stor flaske. Eller planlegger du et litt større selskap med flere rundt bordet, kan det være en idè og kjøpe en magnumflaske (150ml). 

Med syv forskjellige butikk-kategorier med ulikt tilbud av varer, kan det være litt vanskelig å vite hvor du kan kjøpe hvilke varer. Denne vinen er i kategori tre, noe som betyr at den skal finnes i en del pol. Men et tips er å bruke nettbutikken på vinmonopolet.no til å finne ut lagerstatus for varen du er på jakt etter Vinene har

MASI Campofiorin  har varenummer: 333901 og den koster ca.160 kr (0.75 cl)

Litt om Masi familien:

Masi er historien om en familie og deres vinmarker i Verona, i Veneto. Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classica, som familien Boscaini kjøpte i 1772.
Familien har siden den gang vært kjent som den historisk viktigste Amarone-produsenten i Italia.
Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700-tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara  som er de tradisjonelle druesortene i dette området av Nord-Italia.
Masi er mest kjent for sine Amarone-viner og er alene om å produsere fem forskjellige Amaroner, hver med sin særegne stil: Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmark`s amaronene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron. Masi kontrollerer drøyt 1500 mål i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina.

Foto: Masi og Arcus

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×