hvitvin-christer-17mai
Alle innlegg Ett glass Hvite viner

Godt i glasset til 17.mai

0 Flares 0 Flares ×
17.mai står for døren og det er sikkert mange av dere som har planer om å invitere familie og venner til deilig lunsj eller middag. Og da er det alltid hyggelig å kunne by på ett glass eller to.
En av vinene jeg har tenkt å servere til 17.mai lunsjen, er en ung, frisk, ren og hvit franskmann fra området Gascogne. Gascogne er et vinområde som ligger sørvest i Frankrike hvor klimaet er kjølig med den viskende vinden fra Atlanterhavet. Grunnen er sand- og kalkrik, og druene bærer preg av å produsere druer med mye friskhet.

Foto: Vibeke Løkkeberg

Christer Berens, som er en kjent stemme fra P4, og nytelsesfredag, blander sine egne viner, og denne gangen var han ikke i tvil hvor han ville blande sin nye vin. Valget falt da på ett vinhus i Gascogne hvor Philippe Fezas, kanskje en av Gascogne beste vinmakere, holder hus.
Fezas lager viner med rent druepreg, noe som gjenspeiler området Gasgogne. Druene er fra hans vinmarker og de vokser i ett sand og kalksteinholdig jordsmonn.
Vinen er i hovedvekt laget av druen Sauvignon Blanc, men i tillegg er den iblandet litt lokale druer, 25% Gros Manseng
Vinen har en klar gul farge, med aromatisk duft og  smak av eple, stikkelsbær og sitrusfrukter. Den er i grunnen slik vi nordmenn liker hvite viner; fresh, frisk og fruktig på samme tid.

Denne vinene passer godt til fiskeretter med laks og grønne asparges, blåskjell med enkel fløtesaus, rekesmørbrød, spekemat eller asparges med en deilig smørsaus.  I tillegg er denne god som aperitiff og kan fint drikkes uten mat til.

Cuvée Christer Berens Côtes de Gascogne BiB kommer i 3 liter, årgang 2016
Druetyper: 75% Sauvignon Blanc, 25% Gros Manseng
Vinen har en alkoholstyrke på 11,5 %, inneholder 5,5 g/l sukker og syrenivået er 4,8 g/l

Vinen koster 400,00 for tre liter med varenummer: 7007206, og finnes i basisutvalget, det vil si alle vinmonopol med full sortiment. Men den kan selvfølgelig bestilles til alle pol. Det er enkelt og lettvint og du henter vinen etter en dag eller to.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×