tilslorte-bondepiker
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker Oppskrifter

Tilslørte blåbærpiker

0 Flares 0 Flares ×
Jeg har akkurat kommet inn fra i skogen med hunden etter dagens tur. Og på denne turen som er i nærmiljøet mitt fant jeg fortsatt nydelige blåbær, og til og med deilige kantareller fikk plass i en annen pose. Jeg hadde heldigvis med meg noen ekstra poser, for jeg har erfart at jeg aldri må gå uten en ekstra pose i tilfellet jeg finner bær eller kantareller. Og i dag fylte jeg en liten pose med flotte blåbær og skal lage tilslørte bondepiker til dessert.
Du kjenner sikkert til tilslørte bondepiker. Her har jeg byttet ut eplemosen med blåbærsyltetøy og laget deilige blåbærpiker til dessert i stedet. Nydelig og enkelt og til og med litt sunt.
4 PORSJONER
5 dl blåbær
1 ts vaniljesukker
1 dl sukker
Brødmiks:
3 ss smør
3 – 4 dl knust kavringer
3 ss sukker
½ ts malt kanel
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
Pynt:
Blåbær
Sitronmelisse om du har
Bland sammen blåbær, vaniljesukker og sukker i en mikser. Eller bruk ferdig rørt blåbærsyltetøy.
Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt. Avkjøl.
Visp fløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker.
Anrett blåbærsyltetøy, friske blåbær, krem og smuler lagvis i porsjonsglass, eller i en bolle og server.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×