pannekake-stabel
Alle innlegg Oppskrifter Pannekaker

Pannekakestabel med blåbærsyltetøy

0 Flares 0 Flares ×

Pannekaker er populært hos både liten og stor. Denne pannekakerøren gir et perfekt resultat og er nok til ca 12 pannekaker. Du må gjerne fylle dem med andre godsaker som sukker, bacon eller brunost. Alle har sin pannekakefavoritt! Har du steketakke er det veldig fint å bruke det. Da går det veldig fort å steke pannekaker til middag.

Ca. 12 STK

3 dl hvetemel
½ ts salt (kan sløyfes)
6 dl Lett melk, Helmelk eller skummet
3 ss smeltet smør
2 egg

3 ss smør til steking


5 dl blåbærsyltetøy
friske blåbær
strø med melis

Bland mel og salt. Tilsett ca halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe. Tilsett smøret til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du skal steke pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røren, til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

Legg en pannekake på en tallerken og smør på syltetøy. Legg så på en ny pannekaker og smør på syltetøy. Fortsett slik til det ikke er igjen flere pannekaker.

Pynt med blåbær og strø litt melis på toppen!

Skjær ut snipper med pannekaker og server.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×