brun-lapskaus
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Brun lapskaus

0 Flares 0 Flares ×

I dag har jeg laget god tradisjonell brun lapskaus og da blir det full jubel. Her hjemme er vi utrolig glad i lapskaus. Jeg lager ofte en stor kjele når jeg først er i gang og fryser det ned i passe porsjoner, slik at det enkelt og greit kan tas opp de dagene jeg enten ikke har tid til å lage noe middag, eller de dagene jeg er lei av å lage mat. For det hender at selv jeg som lager masse mat, blir lei. Og det er ofte de dagene med matfoto. For det å skulle lage mat til familien etter å ha stått på kjøkkenet en hel dag og laget alt fra 6 – 14 middager, kan være en utfordring. Så da i stedet for å ende opp med en enkel løsning som pølser eller pizza, er dette både sunnere og bedre for alle. Du må gjerne bytte ut kjøttet med kjøttpølser og annet kjøtt som trenger litt kortere koketid. Men hvis du planletter litt vil jeg anbefale deg å kjøpe inn litt ekstra og lage en stor porsjon.
Dette er en rett som jeg selv har vokst opp med, og passer godt på hverdager og særlig slike som i dag, hvor tåka henger tungt rundt husveggen. Lag lapskaus fra bunn av eller bruk rester etter en middag. Og er du som meg og oss er lapskausen manges favoritt.

(4 porsjoner)

600 g bogkjøtt, eller høyrygg
2 ss smør
4 dl vann med buljong eller kraft
6 poteter
3 gulrøtter
½ kålrot
1 persillerot
salt og grovmalt pepper
Skjær kjøttet i terninger og brun det i smør i små porsjoner.
Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.
Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper.
Lapskausen kan godt lages uten bruning.
Rester av kokt kjøtt kan også gjerne brukes.
Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×