dronningens-drom
Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Dronningens drøm – en drøm for deg som elsker sjokoladekaker

0 Flares 0 Flares ×

Er du glad i sjokoladekaker må dette være kaken for deg. Denne er mørk, kraftig og smaker utrolig deilig med den nydelige vaniljekremen i midten. Orker du ikke å lage vaniljekrem eller eggekremen, kan du kjøpe den ferdig, men det kan være lurt å tilsette gelatin her også, hvis ikke blir kremen veldig flytende og holder seg dårlig inne i kaken.
Lager du bunnen noen dager før du skal fylle den, kan det være lurt å legge den i fryseren. Ta ut kaken fra fryseren, og la den halvtine. Del den så i de lagene du ønsker. Det gjør det enklere for deg å få fine lag. Spar gjerne på vaniljestengene og lag ditt eget vaniljesukker med å legge dem i et glass sammen med melis.

ca.12 stk
3 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 ss kakao
1 dl melk
300 g smør

Vaniljekrem:
1 vaniljestang
4 dl melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1-2 ss maisenna 
2 dl pisket krem
4 plater gelatin
1/4 dl vann

Glasur:
3 dl kremfløte
400 g kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
50 g usaltet smør
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Kan du skrive Ole i eggedosisen er den godt nok pisket.
Sikt i det tørre og rør inn melk og eggene, vekselsvis med smeltet smør.
Hell røra i en rund springform, 24 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 30 minutter, sjekk med en kakenål om den er ferdig. Sitter det igjen røre på pinnen er den ikke ferdig og nå stekes noen minutter til. Avkjøl i formen.
Del kaken i to eller tre lag. Lager du bunnen noen dager før du skal fylle den, kan det være lurt å legge den i fryseren. Ta ut kaken fra fryseren, og la den halvtine. Del den så i de lagene du ønsker. Det gjør det enklere for deg å få fine lag.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke. Trekk kjelen av platen dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre under omrøring. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så ut vannet og rør dem ut i  kokende vann. Vend tilslutt  inn stivpisket kremfløte og sett kremen kjølig.
Legg bunnen på et fat og bre på et lag med vaniljekrem. Legg så på neste bunn og bre vaniljekrem på. Legg tilslutt på toppen.
Ha fløten i en kjele og gi den et oppkok. Sett kjelen til side, og tilsett grovhakket sjokolade.
Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet.
Rør inn mykt smør til slutt, og hell den over toppen.
Pynt med sjokoladeblonder eller den pynten du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×