tiramisu-kake
Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter

Jordbærtiramisu

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken er en variant av den italienske ‘Tiramisu’. ‘Tiramisu’ betyr direkte oversatt «plukk meg opp», mens meningen heller mer mot «noe som får deg til å føle deg bedre» – noe vi kan garantere at denne desserten vil få deg til å gjøre!

(4 porsjoner)
3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarponeost, eller kremost
3 eggehviter
¼ ts salt
Fyll:
20 fingerkjeks
3 dl kald espressokaffe
2 ss pernod
4 ss revet kokesjokolade
1 beger jordbær
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem og delte jordbær i bunnen av en serveringsskål.
Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med pernod, men pass på så dem ikke blir for bløte, og legg dem på kremen.
Legg et nytt lag med krem, oppdelte jordbær og kjeks oppå og avslutt med et lag krem og friske jordbær.
Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 t før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×