tiramisu-kake
Alle innlegg Formkaker is-og ostekaker Kremkaker

Tiramisu – Et spennende møte med en smakfull Italiener

0 Flares 0 Flares ×

Første gang jeg spiste tiramisu var i Italia for sikkert 25 år siden. Jeg kan ikke huske at jeg hadde spist denne desserten før og heller ikke lært om den på Stabekk der jeg akkurat hadde blitt ferdig som faglærer i ernæring, helse og miljøfag. Men det jeg husker var at jeg ble helt betatt av disse deilige og kremete smakene og måtte bare spørre kokken om oppskrift. Og kokken han skrev den ned på Italiensk og på en serviett for meg. Servietten ble borte, men heldigvis kunne jeg lett finne den i kokebøker da jeg kom hjem. Etter dette fantastiske møte med denne nydelige Italieren har jeg laget denne nydelige desserten mage ganger.
Noen ganger har jeg den i en form, mens andre ganger lager jeg den på et fat  som den på bildet her.
I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning om du vil bruke sukkerbrød i stedet for kjeksen du ofte kjøper ferdig.
Dette er en herlig dessert for voksne – godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk. Rett og slett bare nydelig.

(6 porsjoner)

6 eggeplommer
1½ dl melis
250 g mascarponeost eller naturell kremost
6 eggehviter
1 – 2 pk ladyfingers, eller et halvt sukkerbrød
2 – 3 dl sterk kaffe
1 -2 dl marsalavin, sherry eller portvin
1 ss kakao
50 g sjokolade
friske bringebær

Skill eggeplommer og hvite.
Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.
Bland inn mascarponeost eller kremost.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen.
Bland sammen kaffe og vin og legg havparten av kjeksene i blandingen.
Bruker du sukkerbrød, skjær det i staver og legg dem i blandingen på samme måte som du gjøre med kjeksene.
Ta kjeks eller sukkerbrødet opp av blandingen og legg dem på et fat etter hverandre.
Bre over et lag med ostekrem og dryss med kakao.
Legg så resten av kjeksen/sukkerbrødet i kaffeblandingen, ta dem opp og legg dem på ostekremen og ha på et nytt lag med ostekrem.
La desserten stå kjølig og trekke en stund., gjerne noen timer.
Pynt med et strø av kakao,  revet sjokolade og friske bringebær på toppen like før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×