Rødvinsflekk
Bær Flekker igjen Flekkfjerning Frukt Generelle vaskeråd Tøyvask Vin

Salt på rødvinsflekk? Glem det!

0 Flares 0 Flares ×

Søler du rødvin på duken eller klærne, glem rådet om å strø salt på.
Er uhellet ute og du søler rødvin på duken eller på klærne dine finnes det flere gode råd, men glem det gamle rådet om å bruke salt. Salt har en evne til å fiksere fargen og gjøre at flekken blir værende. Så det er mye bedre å bare koke opp vann og helle det gjennom flekken og gjøre det til flekken løser seg opp  og blir  borte. Ser du at det fortsatt er litt farge, så hell gjerne litt flytende vaskemiddel direkte på flekken og la vaskemiddelet virke i ca. 30 minutter. Vask deretter duken eller klærne på 60 grader med et vaskemiddel som inneholder blekesystem, for eksempel OMO Ultra pulver, Blenda Hvitt eller Vanish  Er det fortsatt antydning til farge, vask plagget på nytt og du vil se at flekken blekes og forsvinner.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×