vindus-vask
Alle innlegg Rengjøring Vask av vinduer

Med vårsola tittende inn, er det kanskje tid for vindusvask?

0 Flares 0 Flares ×

Med sola som titter inn gjennom vinduene etter en lang vinter, kommer også avsløringene. I dag som det er 2. påskedag har mange overskudd og tid for å gjøre litt ute i vårsola.

VindusvaskOg med mange skitne vinduer, kommer kanskje også du i vindusvaskmodus. Det gir i hvert fall meg en god følelse å kunne nyte utsikten gjennom rene og stripefrie vinduer. Men det er ingen grunn til å gjøre vindusvasken mer komplisert enn den er. Det du trenger er en bøtte med varmt vann, litt zalo, eller Jif vindusvask, en forvasker i mikrofiber, en nal i god kvalitet og en klut og håndkle.

Rydd vinduskarmen fri for gjenstander
1. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle i vinduskarmen for å samle opp vann som renner fra vinduet.
2. Fyll bøtta med vann opp til anbefalt vannmengde, cirka 3,5 liter (dette er angitt med en strek i bøtta).
3. Bland så 1 kork vaskemiddel, gjerne Jif Vindu Vask eller Zalo i vannet.
Fest microfiberpelsen på forvaskeren. Du må gjerne bruke litt eddik i skyllevannet om du ønsker det.
4. HUSK: Vask ikke vinduene i direkte sollys. Da kan du risikere at vinduet tørker for fort, og at det oppstår skjolder på glasset.

Bruk av forvasker
1. Dypp forvaskeren ned i bøtta slik at den blir gjennomfuktet med vann.

2. Dersom du vasker vinduer innendørs, kan det være lurt å presse ut noe av vannet i mikrofiberpelsen med hånden. Dette for å unngå vannsøl på gulv og i vinduskarmer.

3. Vask ytterkantene av vinduet først, og jobb deg innover mot midten av vindusflaten. Vask med store sirkelbevegelser, og gni ekstra godt på flekker.

Bruk av vindusnal

vindus-vask1. Lag først en tørr stripe øverst på vinduet og deretter en tørr stripe nedover den ene siden. Dette gjøres ved å dra kluten langs vinduskanten. Pass på at du bruker en tørr og ren flik av kluten når du gjør dette.

2. Dra så nalen i horisontal retning bortover vindusflaten. Begynn øverst og jobb deg nedover. La stripene overlappe hverandre med et par centimeter. Tørk av nalen med mikrofiberkluten mellom hver stripe. Dette er viktig for å oppnå et godt resultat. Hold nalen med et lett trykk mot vindusflaten. Da glir nalen lettere og du bruker mindre krefter på jobben.

3. Gjenta gjerne prosessen men da uten vaskemiddel. Men putt gjerne litt eddik i skyllevannet, da får du stripefrie og rene vinduer.

4. Når du har brukt nalen på hele vindusflaten, avslutter du med å tørke kantene på vinduet med mikrofiberklut.

Har du ikke forvasker og nal bruk en klut med godt varmt vann og såpe og vask godt. Skyll med en eddikvann og bruk en renklut og poler vinduene med en mikrofiberklut, gjerne en glassklut. Noen sverger til gammelt avispapir når de skal polere. Jeg har ingen erfaring med det, men noen synes det funker godt, så det er ikke noe i veien for å bruke det om erfaringene dine er gode.

Nå kan du sette deg ned med god samvittighet og en god kopp med te eller kaffe og nyte den gode.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×