Rengjøring Sølvpuss

Effektiv og enkel sølvpuss i en travel hverdag, og snart tid for de store begivenhetene

0 Flares 0 Flares ×

Det er snart høysesong for konfirmasjoner, barnedåper og brylluper. Og i tillegg er det snart 17 mai. På disse dagene finner vi gjerne fram det fineste vi har og sølvet trekkes fram og ut fra skuffer og skap. Sølv oksiderer og blir ofte svart og skjoldete. Så med mange gjøremål på programmet, er det helt klart godt å kunne overlate noe av det en skal gjøre til seg selv som det å pusse sølvtøy.


Så dekk oppvaskkummen eller en balje med aluminiumsfolie, fyll så på varmt vann du får fra springen og hell oppi rikelig med finmalt salt, 2 – 3 ss og litt Zalo. Løs opp saltet ved å røre rundt med en sleiv.

Legg så sølvtøyet ned i kummen eller baljen og la det virke i noen minutter, ca 30 minutter, eller så lenge til du ser at sølvtøyet blir blankt.

Det er viktig at sølvtøyet er i kontakt med folien, så fyll ikke på for mye sølvtøy av gangen.

Du må ikke bruke denne framgangsmåten på oksidert sølv, som for eksempel bunadsølv,for da ødelegger du den virkningen oksideringen skal ha. 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×