klister-flekk
Alle innlegg Flekkfjerning Tjære

Sitter du i klisteret etter påsken?

0 Flares 0 Flares ×

Jeg kan tenke meg at det gikk mange vaskemaskiner hos de fleste i går, og det blir helt sikkert ikke færre i dagene som kommer.

I disse dager hvor skiklærne blir lagt bort er  det mange som oppdager at de har klisterflekker rundt omkring på klærne. Klisterflekker oppleves som vanskelig å fjerne for mange, men fortvil ikke, det finnes gode råd.

Gjør som følgende:

  • Hell litt flytende vaskemiddel, som for eksempel OMO eller Blenda direkte på flekken eller flekkene og la vaskemiddelet virke ca. ½ time.  Gjerne lenger om du ser at de fortsatt sitter godt i tekstilen
  • Vask deretter plagget på anbefalt temperatur og heng det opp til tørk. Skulle ikke flekken være borte, gjenta vaskeprosessen en gang til. Men husk på at mange plagg er i dag undermerket, og mange tåler høyere temperatur enn det som står oppgitt.
  • Zalo oppvaskmiddel kan også brukes, men da er det viktig at du skyller det grundig ut av plagget før det legges og vaskes i vaskemaskinen. Hvis ikke du er flink til å skylle ut av plagget, kan maskinen overskumme og du må bruke tid på å tørke opp alt vann og skum på gulvet.
  • De fleste tekstiler, bortsett fra ull, tåler 60 graders vask. I dag er mange plagg  undermerket, så du kan med trygghet vaske tekstiler på 60 grader innimellom.Men har du mye flekker på treningsklærne eller at de lukter stramt og vondt, kjør dem på 60 grader en gang i mellom. Det gjør at smuss og skitt som har bygget seg opp i fibrene løsner i vasken og blir borte og du slipper å kjenne på den stramme lukten når du begynner å bevege deg i dem når du trener.

Lykke til med klistervasken!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×