Rødvinsflekk
Alle innlegg Bær Flekker igjen Flekkfjerning Generelle vaskeråd Tøyvask Vaskemetoder Vin

Salt på rødvinsflekk? Glem det!

0 Flares 0 Flares ×

Er uhellet ute og du søler rødvin på duken eller på klærne dine finnes det flere gode råd, men glem rådet om å bruke salt.
Salt har en evne til å fiksere fargen og gjøre at flekken blir værende på tøyet, i stedet for å fjerne det. Så det er mye bedre å bare koke opp vann og helle det gjennom flekken og gjøre det helt til flekken løser seg opp og blir borte. Dette kan du også gjøre med ullplagg, men da må du passe på at du ikke gnir på ullen, for da tover det bare seg og blir hardt på de områdene du har hatt flekker.

Ser du at det fortsatt er litt farge igjen fra vinen, hell gjerne litt flytende vaskemiddel direkte på flekken, gni lett og la vaskemiddelet virke i ca. 30 minutter.
Du må huske å bruke et ullvaskemiddel på ullgenser eller tekstiler med ull, og bruke et ullvaskeprogram, maks 40 grader, for å være trygg på at det ikke krymper.

Vask deretter duken eller klærne, (dette tipset gjelder ikke hvis det er ull), på 60 grader med et vaskemiddel som inneholder et blekesystem, for eksempel OMO Ultra pulver, Blenda Hvitt eller Vanish  Er det fortsatt antydning til farge, vask plagget på nytt og du vil se at flekken blekes og forsvinner. Husk at du alltid skal bruke et ullvaskemiddel som f.eks Milo på ulltøy.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×