Bakt sellerirot med grønnkålpesto
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Oppskrifter

Bakt sellerirot med grønnkålpesto

0 Flares 0 Flares ×

Når du har lyst til å ha en middag uten kjøtt eller fisk. Bakt sellerirot fylt med grønnkålpesto smaker rett og slett himmelsk. Pestoen kan lages på forhånd, den holder seg fint noen dager i kjøleskap.

4 porsjoner

4 sellerirot, hele
2 ss olje
2 ts salt
4 flak aluminiumsfolie
Grønnkålpesto:
200 g grønnkål
2 båter hvitløk
1½ dl olivenolje
2 dl cashewnøtter
30 g parmesan
½ ts salt
¼ ts pepper
½ lime, saft
Tilbehør:
1 pk. feldsalat

Skrubb sellerirøttene godt med en grønnsaksskrubb, pass på at alt jord er fjernet. Hell over litt olje og strø på litt salt og pakk hver sellerirot inn i aluminiumsfolie. Sett dem i en ildfast form.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 170 grader i 1½ time eller til de er myke.

Skyll grønnkål og riv bladene fra stilken. Ha grønnkål og hvitløk i en foodprocessor og tilsett olje. Kjør til kålen er finhakket og jevn masse. Tilsett cashewnøtter og revet parmesan. Kjør videre til jevn masse.  Smak til med salt, pepper og limesaft. Ha i mer olje om den skal være mer flytende.
Ta ut pakkene med sellerirøttene og fjern folien, sett de på en tallerken med litt salat. Skjær av litt av toppen. Lag en fordyping med en skje, ta vare på innholdet og legg det gjerne på tallerkenen. Fyll pestoen i hullet. Server gjerne med mer pesto og godt brød ved siden av.
Ønsker du kjøtt eller fisk, kan du steke det du ønsker og servere det ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×