Panert kyllingbryst med lun gulrot- og potetsalat
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter

Panert kyllingbryst med lun gulrot- og potetsalat

0 Flares 0 Flares ×

En knasende og god kyllingrett med lun potetsalat med gulrot til. Denne retten kan brukes både til hverdag og fest.

4 porsjoner

4 kyllingbryst
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hvetemel
3 dl cornflakes
2 egg
1 dl olje
Potetsalat:
12 små poteter
2 gulrøtter
1 løk, gjerne rød
1 neve persille
2 ss dijonsennep
3 ss majones
2 dl lettrømme 17 %
1 ts salt
½ ts pepper
Pynt:
8 salatblader
¼ neve persille
½ sitron

Bank ut kyllingbrystene med en kjøtthammer, eller bruk en bred kniv og bank dem flate. Krydre brystene med salt og pepper og vend i hvetemel. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp kyllingbrystene i sammenvispede egg, og deretter i cornflakes.

Varm en panne med litt olje og stek de panerte kyllingbrystene raskt i oljen, ta de opp når de er gyllen stekt og legg dem over på et tørkepapir. Legg så kyllingbrystene over på et bakepapirkledd stekebrett og la de stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gjennomstekte, men pass på så de ikke er tørrstekt. Ønsker du å redusere fettet, kan de stekes i en airfryer eller kun i stekeovn, men beregne da litt lengre steketid i ovnen.

Vask, rens og del poteter i to og gulrøtter i biter. Kok dem møre i vann. Hell av vannet, damp poteter og gulrøtter tørre og la de avkjøles noe. Finhakk løk og persille.

Visp sammen sennep, majones, rømme, salt og kvernet pepper. Ta av litt av dressingen og bruk den som ekstra saus om du ønsker. Ha poteter, løk, persille i en bolle og vend inn dressingen.

Server den lune potetsalaten til panert kylling, og pynt gjerne med salatblader, persille og noen skiver sitron.

Tips! Allergisk mot hvetemel? Bruk et glutenfritt mel og vend kyllingen i dette før de vendes i egg og glutenfri cornflakes.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×