Sjokoladekake med appelsin
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Saftig appelsinsjokoladekake med appelsin

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken har en sjokoladekrem med eggeplommer. Eggeplommene gjør kremen myk og glatt, og den blir også mye luftigere enn den ellers ville ha vært. Del kaken i to og fyll på med litt appelsinmarmelade sammen med sjokoladekremen. Bytt gjerne ut appelsinmarmelade med aprikossyltetøy om du ønsker det!

12 stk.

100 g smør
1 dl sterk kaffe
150 g brunt sukker
400 g sukker
200 g mørk sjokolade
320 g hvetemel
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 egg
150 g rømme
1 ts natron
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
500 g smør
700 g melis
5 ss fløte
200 g lys kokesjokolade
1 ss vaniljesukker
2 eggeplommer
Fyll:
1 lite glass appelsinmarmelade
Pynt:
2 klementiner
6 lakriskuler
6 grønne blader

Smelt smør, tilsett brunt sukker, sukker og sterk kaffe (gjerne espresso). Trekk kjelen bort fra varmen og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett hakket sjokolade og rør til den er smeltet og godt blandet med resten av ingrediensene.

Sikt hvetemel, kakao og vanilje i smør- og sjokoladeblandingen.

Pisk egg og rømme i en annen bolle, bland inn natron og bakepulver. Vend blandingen forsiktig sammen med sjokoladeblandingen.

Smør innsiden av en springform, ca. 24 cm, og dekk bunnen med bakepapir, og hell ir røren. Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål om kaken er ferdig. Avkjøl kaken på rist.

Glasur: Pisk smør og melis luftig i en kjøkkenmaskin. Varm opp fløten og ha fløten og vaniljesukkeret i smørblandingen mens du fortsetter å piske. Smelt sjokoladen over vannbad, hell i sjokoladen og pisk den inn i smørblandingen. Tilsett eggene og pisk ytterligere et par minutter til det blir en luftig sjokoladekrem.

Del kaken i tre lag. Legg bunnen på et fat og legg på et lag med sjokoladekrem på bunnen. Bre over et lag med appelsinmarmelade. Legg på en kakebunn og fortsett med sjokoladekrem og appelsinmarmelade. Legg på toppen, bre over sjokoladekrem og pynt med klementinskiver på toppen og fest noen skiver langs siden. Sprøyt på topper med sjokoladekrem rundt kanten og pynt med lakriskuler og grønne blader på toppen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×