Alle innlegg Formkaker Oppskrifter

Den saftigste sitronkaken

0 Flares 0 Flares ×

Det er mange sitronkakeoppskrifter der ute, men denne her har jeg funnet i min mors håndskrevne kokebok og jeg vet at dette er den aller beste og saftigste sitronkaken som finnes.

1 stor brødform

325 g smør
325 g sukker
5 egg
3 økologiske sitroner, skall revet
325 g hvetemel
1 ½  ts bakepulver
Sukkerlake:
1 dl sitronsaft
250 g sukker
Glasur:
200 g smør
6-8 dl melis
4 ss sitronsaft
125 g kremost, naturell
Pynt:
Lite pepperkakehus
iskjeks
Konditorfarge rød og grønn

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett sitronskall.
Rør inn eggene, ett og ett om gangen vekselsvis med det tørre.
Hell røren i en stor smurt og melet brødform, har du bare små, bruker du to små. evt en stor rund form, 24,cm
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter, sjekk med en kakemål om det sitter igjen deig på pinnen.
Ta kaken ut av ovnen, vent med å prikke til det har gått ca. 2 minutter,
Bland sitronsaft og sukker og til sett sukker. Kok opp i en kjele til alt er oppløst.
Hell over halvparten av laken over kaken og pass på at saften trekker ned i kaken. Vent i ett par minutter.
Snu kaken og fjern formen og hell over resten av laken.
La kaken avkjøle på en rist.
Bland sammen smør, melis, sitronsaft og kremost og kjør den til en fin litt tykk glasur. Kan hende du må tilsett litt mer melis.
Ha litt av glasuren over i to boller. Tilsett konditorfarger og bland dette godt sammen. Ha det over i to sprøyteposer med små tipper.
Bre over et tykt lag med hvit krem på toppen.
Har du bakt små pepperkakehus sett det på kaken.
Ta en iskjeks og bre utover litt grønn glasur, lag små tupper rundt slik at det ser ut som barnåler og det blir som et tre.
Sett treet bak huset. Lag kranser med grønn glasur, og lag en rød sløyfe. Pynt med noen kakepyntkuler foran huset.
Sett kaken på et fat og server.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×