Fylte dumplings med kjøttdeig
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Fylte dumplings med hoisinsaus

0 Flares 0 Flares ×

Dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. De kan fylles med det meste, men her har jeg valgt å fylle dem med kjøttdeig smaksatt med chili og hvitløk. Asiatisk mat inneholder generelt mye salt. Sauser som for eksempel soyasaus, søt soyasaus, hoisinsaus og teriyakisaus inneholder en del salt. Spiser du mye asiatisk mat kan det lønne seg å velge de saltreduserte alternativene.

4 porsjoner

400 g kjøttdeig 
2 vårløk
1 rød chili
2 båter hvitløk
1 boks hermetiske bambusskudd
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
Deig:
5 dl hvetemel
2 dl vann
2 ss hvetemel
Tilbehør:
2 gulrøtter
1 hjertesalat
8 stilker frisk koriander
Dippsaus:
1 dl hoisinsaus
1 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
1 ss sesamolje
1 ts frisk ingefær
2 båter hvitløk
½ rød chili
1 lime, saft
3 ss vann
1 ts sesamfrø

Start med å lage dippsausen. Rør sammen hoisin, fiskesaus, søt soya, sesamolje, revet ingefær, revet hvitløk, finhakket chili, limesaft og vann til dippsaus. La sausen stå i kjøleskapet for å trekke smak, mens du tilbereder resten. Pynt gjerne med sesamfrø og litt finhakket chili på toppen ved servering

Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, bambusskudd, soyasaus og sesamolje i en food prosessor og kjør alt sammen til en deig. Stek gjerne en prøvekake for å smake om fyllet er nok krydret.

Ha hvetemel og kokene vann i en food prosessor og kjør til deigen samler seg. Skjær av 1/3 av deigen. Pakk resten av deigen inn i plastfolie, slik at den ikke tørker ut. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Bruk en utstikker med diameter, 6–8 cm. Har du ikke utstikker bruk et kjøkkenglass eller noe annet rundt. Kjevle ut resten og stikk ut til hele deigen er «brukt opp».

Fyll én og én dumplings. Ha en god teskje fyll i hver. Bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden. Brett deigen sammen, klem lett og lag 5–6 folder i et mønster langs kanten.

Når alle er ferdigbrettet er de klare for steking eller damping.
De kan dampes i en bambussteamer over en kjele med litt vann. Men du kan også steke dem i litt olje i en varm stekepanne. Legg i alle dumplingene, brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden. Hell over 1 dl vann, og legg på lokk. Kok dem videre til alt vannet har fordampet, ta av lokket og la dem steke i ytterligere 2 minutter før du tar pannen av platen.
Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dippsaus.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×