Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokoladelue med bringebærkrem

0 Flares 0 Flares ×

Januar og bitende kaldt ute, så hvorfor ikke overraske med en sjokoladekake med deilig bringebærkrem og formet som en lue? 

Ca. 15 stk.

360 g smør
600 g sukker
5 eggeplommer
5 dl melk
1 dl ferdig kaffe
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
2 dl kakao
400 g hvetemel
5 eggehviter
Bringebærkrem:
100 g hvit sjokolade
400 g frossen bringebær, saften
300 g smør
2 pk. melis
Marengstopping:
6 eggehviter
4 dl sukker
500 g smør
5 dråper rosa konditorfarge

Rør romtemperert smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør i eggeplommer. Ha i melk blandet med kaffe vekselvis med alt det tørre. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.

Fyll røren i to smurte former, ca. 20 cm i diamter. Stek kakene i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 35 minutter. Sjekk med en kakenål om kakene er ferdig stekt. Avkjøl kakene på rist og del hver kake i to lag.

Bringebærkrem: Tin bringebærene og klem ut saften av bærene. Del sjokoladen i biter, legg dem i en bolle og sett bollen over vanndamp. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Rør sammen romtemperert smør, melis, bringebærsaft og flytende sjokolade til en jevn krem. Juster melismengden, slik at sjokoladekremen blir passe tykk.

Legg den ene bunnen på et fat og fordel kremen over. Fortsett til det ikke er flere kakebunner igjen. Form kaken til en halvkule ved å skjære av sidene og toppen. Form noe av bunnen du skar bort til en rund ball. Træ en pinne ned i midten på kaken og fest ballen på toppen. Der har du dusken på lua!

Marengstopping: Ha eggehviter i en stor bolle og tilsett sukker. Fyll en kjele med vann og sett bollen over vannet. Bland eggehvitene med en visp og la blandingen smelte og og bli ca. 60 grader varm. Kjenn på den mellom to fingre, den er ferdig når alt sukkeret er løst seg opp. Hell sukkerblandingen over i en kjøkkenmaskin. Kjør marengsen på middels hastighet til det danner seg hvite, luftige topper, og marengsen er avkjølt. Tilsett små biter med romtemperert smør og kjør alt sammen til en glatt, hvit krem.

Ta av litt krem og tilsett rosa eller en annen ønsket konditorfarge i denne. Ha den fargede kremen over i en sprøytepose med en liten stjernetipp. Fordel resten av den hvite kremen i to sprøyteposer; en med en liten stjernetipp og den andre med en større tipp.

Start med å dekke hele kaken med den hvite kremen med den lille stjernetippen. Del så kaken i 6 og sprøyt sikksakk-mønster over toppen og ned på sidene. Da ser det ut som ei lue med fletter på toppen. Pynt kanten av kaken og dusken med rosa krem.
Sett kaken kjølig slik at fyllet setter seg og marengsen stivner.

Tips!

Har du ikke to like store kakeformer, kan du steke bunnene i to omganger.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×