festfin krydder og gulrotkake
Alle innlegg Formkaker Julekaker Kremkaker Oppskrifter

Julens festfine krydder- og gulrotkake.

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en nydelig kake med julens krydder og ikke minst med en nydelig krem på toppen. Og med vakre pepperkakefigurer og litt rosmarinkvister på toppen, får du følelsen av å være i skogen.

ca. 15 porsjoner

8 egg
360 g sukker
360 g hasselnøtter
360 g revne gulrøtter
Skall og saft fra 1 sitron
1 1/2 ts revet muskat
2 ts kanel
1 – 2 ts kardemomme
1- ts nellik
100 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Pynt:
400 g kremost 
2 pk. melis
200 g smør
1 ss sitronsaft
2 ts titandioxid
Pepperkakefigurer:
1 lite pepperkakehus
3 pepperkaketre
1 pepperkakereinsdyr
1 eggehvite
3 dl melis
8 rosemarinkvister
1 ts melis

Skill eggehviten og eggeplommene.
Pisk sukker og eggeplommer til stiv eggedosis. 
Finhakk hasselnøtter eller kjør dem i en foodprosessor.
Skrell og riv gulrøttene fint.
Tilsett revne gulrøtter og hasselnøtter, krydder, bakepulver og mel. 
Pisk eggehviteene stive og bland det forsiktig inn i blandingen.
Fordel deigen i to former,24 c, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnene på nederste rille ved 180 grader i 1 t – 1 ½ time.
Prøv med en bakepinne for å se om den er ferdig.  Sitter det igjen deig på pinnen må den stekes litt lenger.
Bland sammen kremost, melis, smør og sitronsaft til tykk krem. Ønsker du kremen helt hvit, tilsett noen teskjeer med titandioxid.
Ha den ene bunnen på en et fat, og bre godt med krem på bunnen. Legg på t
oppen og bre et lag på toppen.
Lag gjerne et lite pepperkakehus, noen juletrær og en reinsdyr eller andre figurer av pepperkakedeig og pynt med melisglasur. Sett pepperkakefigurerende i kremen. Pynt med litt krem og noen rosmarinkvister. Stø over et lite lag med melis. Det gir følelsen av snø.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×