Spansk paella
Alle innlegg Ett glass Fisk og skalldyr Kylling og fjørfe Oppskrifter Røde viner

Spansk Paella

0 Flares 0 Flares ×

I Valencia og Katalonia betyr paella rett og slett stekepanne. Så da paella første gang ble presentert for ca.150 år siden, var dette en rett som oppsto ved at de brukte det de fant i jorda som snegler, grønne og hvite bønner, bønneskudd, løk og tomater. Så ble alt stekt sammen med olje, hvitløk og ris.
Dette er ikke hva vi forbinder med dagens paella som gjerne inneholder både reker, blåskjell, sterke spekepølser og kylling.

(4 porsjoner)
2 kyllingbryst
1 bit chorizo

2 ss olivenolje
1 gul løk
1 rød paprika
4 båter hvitløk
2 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver
375 g risottoris evt paellaris
1 1/2 dl tørr hvitvin
6 dl varm kyllingkraft
1 ts tomatpurè
noen få tråder safran eller 1 ts gurkemeie
500 g blandede skalldyr
2 dl frosne selskapserter
4 tomater
1 ts salt
1/2 ts grov svart pepper
1/2 bunt frisk persille
1 sitron til pynt

Del kyllingfiletene og chorizo i biter.
Varm opp oljen i en stor klebefri stekepanne. Stek kyllingbitene og chorizo i oljen til de er gylne. Ta dem ut av pannen og legg alt til side.
Tilsett finhakket løk, paprika i biter og finhakket hvitløk i stekepannen, og la det steke forsiktig i 3-4 minutter til grønnsakene er møre.

Bland i paprikapulveret og la det steke i 1 minutt. Tilsett kyllingen og la det steke på middels varme i 2 minutter, ha deretter i risen. Hell i vinen og la det surre til risen har absorbert væsken.

Bland sammen kyllingkraft, tomatpuré og safran evt. gurkemeien og ha det i risblandingen. La det få et oppkok, skru ned varmen, dekk til med lokk, og la det surre varsomt i 25 minutter. Tilsett skalldyrene, ertene og tomatene ca. 7 minutter før koketiden er omme.

Smak til med salt og pepper og bland i persillen. Server pannen rett på bordet, pyntet med frisk persille og sitronbåter. Du må gjerne svi stitronbåtene før du legger dem på. Det gjør du ved å svi dem raskt i en tørr panne ved høy varme eller på grillen.

Torres Coronas 2017
Spania Catalonia

Litt utviklet og preg av røde bær og urter. Passer godt til paella og grillmat. BIB – 3 liter Kr. 449,90

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×