påskebobler
Alle innlegg

Bobler i påskesol

0 Flares 0 Flares ×

Vi får tro og håpe at været er på vår side denne påsken, jeg synes vi fortjener det. For ettersom vi alle må være i hjemme, vil det sikkert være en del av oss som skal nyte påskesola i solveggen med litt bobler i glasset, en god krimbok, og litt musikk på øret.
En del sverger til champagne, med sine små vakre bobler, men du får også andre gode musserende bobler til en del rimeligere pris og som også er gode. For de spesielt interesserte, er England i ferd med hamle opp med den tradisjonelle Champagnen. Det sies nemlig at klimaet i Sør-England er det samme nå som det var i Champagne for ca. 60 år siden. Og ved at jordsmonnet som består av den samme kalkåren som starter i Champagne og som strekker seg under den engelske kanal og som dukker igjen opp ved Dover, vil det jo være naturlig å tenke seg til at kvaliteten blir mye av det samme og kanskje også bedre.
Så har du lyst til å kjøpe inn litt annet enn de boblene du pleier og prøve ut disse, har jeg samlet et knippe med gode bobler som kan passe godt i disse koronatider, hvor det helt klart må være lov å slå litt på stortromma.
Jeg kan også forsikre deg om at disse er noen av mine favoritter. Så god boblepåske til deg og nyt noen avslappende og gode påskedager sammen med familien.

henriot champagne

Henriot Blanc de Blancs, Champagne kr 400,- 100 % Chardonnay

Gulgrønn på farge, og dufter godt. Har små og elegante bobler. Den har god frukt og lang ettersmak. Verdt å ta med seg fra polet om du ikke har prøvd de.
Denne passer perfekt å drikke som aperitiff før lammesteken på påskeaften, i sola på terrassen, men den passer godt til sjømat, fingermat også om du ønsker å servere den med mat.

Bobler til påskekos

Louis Metaireau Grand Mouton Extra Brut Kr. 149,90

Passer perfekt å servere i sola og på terrassen, til sjømat og før middag. God på smak og fine bobler.

Gusbourne Brut Reserve 14, kr 400 kr, England

Musserende fra England er ganske nytt for de fleste, men verdt å prøve ut. Denne er lys gullgul på farge. Rik smak med hint av sitrus, ren og frisk med toner av steinfrukt. Lang ettersmak. Duft av rød frukt som kirsebær og jordbær med hint av fersk bakst med kanel og krydder.

henriot rose

Henriot Rosé, Champagne, Kr. 459,90

Innslag av bringebær og jordbær. Lang ettersmak.
Passer godt til skalldyr, fisk og aperitiff

Brilla! Spumante Rosé Extra Dry, Kr. 139,40

Frisk og aromatisk med preg av markjordbær og bringebær.
Passer godt til sjømat og aperitiff og til å nytes på terrassen i vårsola.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×