Ukemeny
Alle innlegg Menyer Oppskrifter

UKE 45 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Vi har allerede kommet noen dager inn i november og  det lakker og lir mot jul. Jeg kjenner at jeg gleder meg selv om det er noen uker igjen. Denne helgen har jeg vært på hytta og laget julereportasje som kommer på trykk i Norsk Ukeblad like før jul. Her blir det gode oppskrifter med konfekt og så forteller jeg om hvordan jeg og min familie feirer jul.
Mange synes november er en litt trist måned, men jeg er veldig glad i november. I november  begynner jeg å forberede jula med å bake både flatbrød, lefser og julekaker. I tillegg skal det lages sylte og lammeruller. Så dette er artige aktiviteter jeg bruker mye tid på og som jeg koser meg med. Men middagene skal lages hver dag også. så her er ukemenyen for kommende uke. Den byr på spennende smaker og enkle middager som hele familien vil like. Ta en titt og se om du blir fristet til å prøve ut noen av disse rettene. 

Mandag: Wok med laks

wok-med-laks
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
1 pk eggnudler evt 2 porsjoner fullkornspagehetti
1 glass grønn pesto
1 brokkoli
1 asparges
1 rød paprika
1 rødløk
basilikum

Tirsdag; Hønsesuppe Provence

honse-suppe-provace
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne evt
1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum

Onsdag : Bacalaogryte med fersk torsk

bacalao
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 potte basim
600 g torskeloin
1 hvitløk
2 gule løk

1 rød chili
1 rød paprika
1 liten flaske olivenolje
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter

Torsdag: Kylling på en seng av grønnsaker

kylling i form på seng av gronnsoker
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

4 kyllingfileter
2
løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 sitron
1 lite glass dijonsennep
4 gulrøtter
50 g aspargesbønner
200 g couscous
1 boks hermetiske kikerter
1 liten pk rosiner

Sjekk i skapet:
soyaolje
soyasaus

paprikapulver
Saus:
2 terninger hønsebuljong

Fredag: Kjøttdeigpai med stjerneløk

kjottdeig-pai
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 bunt vårløk
1 hvitløk
12 stjerneløk/delikatesseløk
1/2 boks cherrytomater
3 dl fløte
3 egg
1 dl revet hvitost

Sjekk i skapet:
hvetemel
smør eller kesam for magrere alternativ
smør eller olje
salt
pepper
tørket basilikum

Lørdag: Laksefilet med chorizopølse, ris og salat

Laks med Choritzo
Matstyling Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter

8 chorizopølse eller annen spekepølse
1 gl grønn pesto
timian
1 beger rømme
3 ss urter
1 lite glass soltørkede tomater
Sjekk i skapet:
ris

Søndag: Viltgryte med bacon og kantareller

Viltgryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g reinskav/finnbiff/lam/ hjort/elg
1 pk. bacon (sideflesk)
1 løk
3 ss smør
200 g frisk skogssopp
1 beger snøfrisk med Einerbær eller Kantarell
3 dl fløte
1 lite glass tyttebærsyltetøy
1 kg mandelpoteter
1 pk
smør
3 dl fløte elle helmelk
persille

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×