Det smaker alltid med epleterte og dette er en lettvint variant som i tillegg til å smake godt, ser superlekker ut. Server terten varm eller lunken med pisket krem eller vaniljeis. En vinner når du får gjester på besøk. Denne egner seg også å servere som dessert om du ønsker det.
4 – 6 porsjoner
200 g hvetemel
50 g sukker
175 g smør
1 egg
50 g sukker
175 g smør
1 egg
FYLL:
ca. 500 g epler
1 ss malt kanel
3 ss sukker
3 dl matfløte
3 egg
ca. 500 g epler
1 ss malt kanel
3 ss sukker
3 dl matfløte
3 egg
TILBEHØR:
2-3 dl vaniljeis eller lettpisket kremfløte
2-3 dl vaniljeis eller lettpisket kremfløte
Bland mel og sukker. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre.
Tilsett egg og bland alt raskt, til deigen samler seg.
Trykk deigen jevnt ut i porsjonsformer eller i en stor terteform.
La formen/e stå i kjøleskap i ca.30 min.
Skrell eplene og del dem i båter og bland dem med kanel og sukker. Fordel dem i paibunnene.
Visp sammen matfløte og egg og hell det i formene.
Stek paiene i ovnen på nest nederste rille ved 180 grader i 35–40 minutter, eller til eggestanden er så vidt stivnet.
Serveres med is eller krem ved siden av.
Tilsett egg og bland alt raskt, til deigen samler seg.
Trykk deigen jevnt ut i porsjonsformer eller i en stor terteform.
La formen/e stå i kjøleskap i ca.30 min.
Skrell eplene og del dem i båter og bland dem med kanel og sukker. Fordel dem i paibunnene.
Visp sammen matfløte og egg og hell det i formene.
Stek paiene i ovnen på nest nederste rille ved 180 grader i 35–40 minutter, eller til eggestanden er så vidt stivnet.
Serveres med is eller krem ved siden av.